Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Toename in aantal Topopleidingen bij ArtEZ

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Vandaag is de nieuwe onafhankelijke Keuzegids hbo 2023 verschenen, waarin onder meer jaarlijks de zogenoemde Topopleidingen bekend worden gemaakt. ArtEZ University of the Arts is trots op de behaalde score: 13  bacheloropleidingen scoorden 75 punten of meer en krijgen daarom het predicaat ‘Topopleiding’. Nieuw dit jaar in het rijtje Topopleidingen van ArtEZ zijn de bacheloropleidingen Muziektheater en Jazz & Pop in Arnhem.

Toename in aantal Topopleidingen bij ArtEZ

De 13 bacheloropleidingen van ArtEZ die volgens de Keuzegids hbo 2023 tot de besten van Nederland behoren zijn: Theater Arnhem (Toneelschool), Dance Artist Arnhem, Muziek Enschede (Media Music en Popacademie), Muziektherapie Enschede, Docent Theater Arnhem, Docent Theater Zwolle, Docent Dans Arnhem, Docent Muziek Enschede, Docent Muziek Zwolle, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Arnhem, Muziektheater Arnhem, Jazz & Pop Arnhem. Deze bachelors dragen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2023'.

 De 13 Topopleidingen in vogelvlucht: Trots op onze topopleidingen! | ArtEZ 2023 - YouTube

Succes behaald in kwaliteit opleidingen ArtEZ
Met de in totaal 13 Topopleidingen is Marjolijn Brussaard, voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ, zeer tevreden: “Het is fijn om te zien dat de Topopleidingen van vorig jaar hun kwaliteit hoog hebben gehouden, ook na een jaar waarin Corona nog steeds parten heeft gespeeld. Dat er nu nog twee Topopleidingen aan toegevoegd zijn is geweldig. Deze twee opleidingen waren in 2020 ook Topopleiding en hebben het predicaat gelukkig terug verworven. We hechten veel waarde aan een objectief oordeel over onze opleidingen, en de onafhankelijk Keuzegids voor hbo-opleidingen is een belangrijk hulpmiddel voor elke studiekiezer.”

Kwaliteitszegel
Topopleidingen krijgen een speciaal kwaliteitszegel toegekend. Zie je die zegel op de opleidingspagina staan, dan weet je dus meteen dat het onderwijs van kwalitatief zeer hoog niveau is.


Over de Keuzegids
De Keuzegids hbo 2023 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Deze gids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid. Daarvoor gebruiken ze informatie uit betrouwbare bronnen zoals de Nationale Studenten Enquête onder ruim 286.000 studenten, arbeidsmarktcijfers van het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt (ROA) en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen. De Keuzegids bevat studiebeschrijvingen, kwaliteitsoordelen van studenten en informatie over toelatingseisen, arbeidsmarktgegevens en studentenaantallen.

In 2023 verschijnt de nieuwe uitgave van de Keuzegids masters.

Alle praktische informatie over de Keuzegids hbo staat op de website van Keuzegids.