Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ bij de Dutch Design Week 2022: dit wil je niet missen

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Architectuur en...
  • Onderzoek

Ook dit jaar is ArtEZ weer volop aanwezig bij de Dutch Design Week in Eindhoven. Van tentoonstellingen tot presentaties, van onderzoek naar motten tot vernieuwende interieurarchitectuur: op de Dutch Design Week laten onze studenten, onderzoekers en alumni zien hoe zij bijdragen aan een duurzame, circuclaire toekomst via design.  

Werk door Mily Bogaarts (Product Design Arnhem alumnus), "Beyond the lid". Ze staat met haar werk bij New Now.
Werk door Mily Bogaarts (Product Design Arnhem alumnus), "Beyond the lid". Ze staat met haar werk bij New Now.

Ga jij naar de Dutch Design Week (DDW) en ben je benieuwd waar en wanneer je werk van ArtEZ-studenten, onderzoekers en alumni kan zien? Houd deze pagina tijdens je bezoek aan de DDW bij de hand: hier vind je een overzicht (inclusief locatie) van al onze presentaties en tentoonstellingen.

Gebruik de hashtag #ArtEZDDW, zodat ook de mensen thuis kunnen meegenieten van het werk van ArtEZ op de Dutch Design Week. Vergeet ook niet ons te mentionen met @ArtEZUniversityofthearts: zo kunnen wij de posts ook delen! 

De Mini Galerie - Presented By 

Met oa AKI-docent Louis Reith, en AKI alumnus Liesbeth Piena 

Mini Galerie is een (rondreizende) galerie met hedendaagse kunst van opkomende kunstenaars die nieuwe wegen inslaan door het idioom van de avant garde te combineren met maatschappelijke subculturen. Louis Reith, docent bij AKI Crossmedia Design, en Liesbeth Piena, ook alumnus van zowel AKI Fine Art als docent beeldende kunst, exposeren in De Mini Galerie - Presented By  tijdens de Dutch Design Week hun werk 

Waar en wanneer? 

Presented By vindt plaats bij KEVN (Kelderman en Van Noort), Galileistraat 2 in Eindhoven, van 22-30 oktober. De tentoonstelling opent op vrijdag 21 oktober van 18.00-20.00 uur. Meer informatie vind je op de website van Mini Galerie 

Ga naar website Mini Galerie

Design Research & Innovation Festival DRIVE 2022 

Met onderzoekers van het Lectoraat Tactical Design 

Het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival op de Dutch Design Week geeft een podium aan jaar state-of-the-art kennis en inspiratie uit de ontwerpsector. Daar kan ArtEZ dus niet ontbreken! Vanuit het lectoraat Tactical Design presenteren onderzoekers een wel heel bijzonder project: Natuurlijke Opruimers. Onder andere ArtEZ-onderzoeker Michelle Baggerman vertelt tijdens DRIVE over haar onderzoek naar hoe motten kunnen worden ingezet om de textiel recycling te verduurzamen en vebeteren.  

Lector Jeroen van den Eijnden leidt aan het einde van deze specifieke DRIVE-dag een workshop met bezoekers en deelnemers over hoe design bij kan dragen aan maatschappelijke innovatie. Kortom: dit wil je eigenlijk niet missen! 

Waar en wanneer? 

Het specifieke ArtEZ-onderzoek en de workshop van lector Jeroen van den Eijnden vindt plaats om maandag 24 oktober, en is online en fysiek te bezoeken. De fysieke presentaties zijn in de Effenaar, Dommelstraat 2 in Eindhoven, en duurt van 10 tot 14. Ga voor meer informatie naar de website van DDW 

Ga naar website DDW  

Werk van Jessy-Lee Esselink, alumnus van de bacheloropleiding Interieurarchitectuur en een van de deelnemers tijdens Exploring the field of IN

 Exploring the field of IN 

Met alumni van de bachelor- en masteropleiding Interieurarchitectuur ArtEZ 

Ieder jaar presenteren alumni van Interieurarchitectuur hun onderzoek en projecten tijdens de Dutch Design Week. De alumni laten zien dat zij de rol als ruimtelijk ontwerper hebben verkend door de grenzen van de discipline op te zoeken. Kom langs tijdens Exploring the field of IN, en ervaar zelf wat er gebeurt als we de grenzen van interieurarchitectuur opzoeken, en ons bevinden op nog onontgonnen terrein.  

Waar en wanneer?  

Designperron Fuutlaan 12 in Eindhoven. De expositie is dagelijks (van 22 t/m 30 oktober) te bezoeken tussen 11 en 18. Sluit ook aan tijdens de speciale borrel op 27 oktober. Hier kun je de alumni ontmoeten, en netwerken onder het genot van een drankje. 

 Meer informatie vind je op de agenda van artez.nl, en de website van DDW  

Ga naar website DDW 

Collaboration for Impact

Met onderzoekers van het lectoraat Art Education as Critical Tactics

Hoe werk je succesvol samen, met meerwaarde voor de maatschappij, de concurrentiekracht van de partners en voor de creatieve industrie? Met 25 'boundary objects' worden cruciale aspecten van een multi-stakeholder samenwerking belicht. Welke invloed hebben deze aspecten op de impact van de oplossingen die binnen deze samenwerkingen werden ontwikkeld? Wat vertellen de objecten over de relatie tussen design en impact? Een van de 'boundary objects' die je hier kunt bewonderen is ontworpen en bedacht door oa onderzoeker en kunstenaar Silvia Russell. Zij is aangesloten bij het lectoraat Art Education as Critical Tactics. 

Ze ontwierp, samen met de HAN University of Applied Sciences, een artefact dat een manier van samenwerken representeert en verbeeld. In dit artefact hangen alle partners op verschillende manieren samen, en laat zien dat samenwerken een soort ondergronds, communicerend wortelnetwerk is, dat meerdere startpunten en uitgangen kent. 

Waar en wanneer?

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, en is te vinden in de Strijp-S area, Klokgebouw 50 , Map No. B1

Ga naar website DDW

New Now 

Een initatief van Product Design alumni van ArtEZ  

Wat hebben onze studenten en alumni de afgelopen drie jaar gedaan? Welke producten en concepten hebben zij ontworpen, en hoe reflecteren zij op de toekomst van design? Kom erachter tijdens New Now, een tentoonstelling waar deze 10 Product Design-alumni hun werk en visies presenteren: Max Degen, Rosalie Apituley (die haar project Uit de Meterkast ook bij Isola Design Gallery aan de Gelderopseweg 63, map # X7 exposeert), Marieke Cornielje, Finn Bekkering, Asuka Kondo, Adinda Rensen, Suzanne Bongers, Nadine Pijnacker, Mily Bogaarts, Emma Knaken en Gijs Schalkx. 

Waar en wanneer?  

Van 22 t/m 30 oktober, dus gedurende de hele DDW, dagelijks van 11 tot 18. De tentoonstelling is te bezoeken in de Sectie-C Area, Hall 12 aan de Daalakkersweg 12 in Eindhoven 

Meer informatie vind je op de website van DDW 

Ga naar website DDW 

 (Tekst gaat verder na de foto)

Werk van Max Degen, 'Nat land', een van de initiatoren van New Now en aanwezig met zijn werk op de DDW 

Stimuleringsfonds presents Talent 

Met oa Graphic Design Arnhem alumnus Benjamin McMillan 

Jaarlijks krijgen opkomende ontwerptalenten dankzij een beurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de kans zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht. Je raadt het al: een van die opkomende ontwerptalenten die zo’n beurs kreeg is Benjamin McMillan, alumnus Graphic Design Arnhem. Tijdens de DDW presenteert hij een tool waarmee nieuwe, verfrissende typefaces geautomatiseerd ontworpen kunnen worden. Benjamin geeft ook een workshop, waarin je zelf de kans krijgt met deze tool aan de slag te gaan.  

Waar en wanneer?  

De workshop van Benjamin McMillan vindt plaats op 25 oktober, tussen 3 en 4 bij de Strijp-S Area, MU Hybdrid House, Torenallee 40-06 (op de DDW-kaart te vinden bij nummer B11). 

Ga naar website DDW  

Bekijk ook de video waarin Benjamin vertelt over zijn afstudeerwerk 

ArtEZ-finals 2020: Benjamin McMillan