Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Stem op alumni voor de Global Design Graduate Show van ARTS THREAD en GUCCI

  • Vormgeving
  • Fashion

Maar liefst vijf alumni zijn genomineerd voor de Global Design Graduate Show van ARTS THREAD in samenwerking met GUCCI. Alle vijf alumni zijn dit jaar nog afgestudeerd aan de opleidingen Product Design en Fashion Design.

Stem op alumni voor de Global Design Graduate Show van ARTS THREAD en GUCCI

De alumni zijn genomineerd in twee categorieën: ‘Fine Art / Photography / Craft’ en ‘Fashion / Accessories / Textiles’. Per categorie mag één keer gestemd worden. Op welke ontwerper stem jij? 

Fleuri La Belle

Fleuri La Belle is een ’22 finalist van de opleiding Product Design. Je kan op haar stemmen in de categorie Fine Art / Photography / Craft. Haar werk heet Embracing Black en gaat over Fleuri haar Congolese roots. De collectie bestaat uit een reeks amuletkettingen die het verhaal vertellen van de oude Congolese kosmologie. De vijf ketens vertegenwoordigen de fasen van het leven: geboorte, leven, dood, de horizon tussen leven en dood, en het hiernamaals.

Stem op Fleuri

Marieke Cornielje

Ook Marieke Cornielje is afgestudeerd aan de opleiding Product Design en bevindt zich in de categorie Fine Art / Photography / Craft. Haar werk heet Modular Plaster en is een flexibele modulaire mal die de veelzijdigheid van keramiek vastlegt. Deze productietechniek die Marieke gebruikt is in staat om oneindig veel verschillende vormen te creëren en net zo veel unieke porseleinen objecten.

Stem op Marieke

Iris Bosker

Iris Bosker is dit jaar afgestudeerd aan de opleiding Fashion Design. Je kunt op haar stemmen in de categorie Fashion / Accessories / Textiles. Iris’ modecollectie heet chro·no·pho·bi·a, wat betekent: angst hebben voor het voorbijgaan van de tijd. Ze zegt erover: “Deze collectie is geïnspireerd op antieke voorwerpen en artefacten, en hun vorige leven dat ze met zich meedragen.”

Stem op Iris

Lucija Kejzar Sila

Ook Lucija Kejzar Sila is aan Fashion Design afgestudeerd. Zij is genomineerd in dezelfde categorie als Iris, namelijk Fashion / Accessories / Textiles. Lucija haar collectie heet Zemljanka en is geïnspireerd op de geschiedenis van de Balkanlanden. Ze combineert de geschiedenis van Slovenië, Kroatië en Servië met haar liefde voor kleermakerswerk.

Stem op Lucija

Gabriel Giordano

Gabriel Giordano is net als Marieke en Fleuri ook dit jaar afgestudeerd aan de opleiding Product Design. In tegenstelling tot zijn opleidingsgenoten, bevindt Gabriel zich in de categorie Fashion / Accessories / Textiles. Zijn schoenencollectie heet Group_b en verkent een toekomst waarin prestatieverbetering geen grenzen kent. Group_B haalt inspiratie uit Group B dat aan een pakket van regels refereert die begin jaren tachtig werd geïntroduceerd in de rallysport en racerij.

Stem op Gabriel

Stemmen kan nog tot en met zondag 9 oktober 23:59.