Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT in Den Haag: de zonsondergang van Design Art Technology-docent Mike Rijnierse

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving

Mike Rijnierse, docent bij de bachelor Design Art Technology, maakt de zonsondergang extra speciaal van 6 t/m 9 oktober in Den Haag. Zijn megagrote blow-up kunstwerk van zes meter hoog Sunset in the Hague laat je helemaal wegdromen.

GESPOT in Den Haag: de zonsondergang van Design Art Technology-docent Mike Rijnierse

Sunset in the Hague

Sunset in the Hague is een van Rijnierse's laatste werken, ontwikkeld met Ludmila Rodrigues, als lichtmonument voor de Zuidkolk in Delft. Sunset onderzoekt onze relatie met het fenomeen van de zonsondergang, de uitstraling ervan en de perceptie van de horizon.

Mike Rijnierse

Mike Rijnierse (Haarlem, 1974) is kunstenaar, uitvinder, curator en docent op het gebied van licht, geluid en architectuur. Geïntrigeerd door menselijke/niet-menselijke zintuiglijke structuren creëert hij grootschalige installaties, geluidssculpturen en stedelijke interventies die een aandachtige perceptie van de ruimte oproepen. Rijnierse heeft zijn werken tentoongesteld in heel Europa, Korea, Taiwan, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten en Brazilië, in mediakunstfestivals, musea en interventies in de openbare ruimte. Momenteel staat Mike Rijnierse vermeld als 2022 kunstenaar bij het We Are Europe netwerk.

Docentschap

Als docent aan de afdeling Design Art Technology van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, heeft Rijnierse sinds 2009 de cursus Design of Instruments opgezet. In deze cursus onderzoeken en creëren studenten instrumenten die technologische domeinen overstijgen. Ook verkennen studenten nieuwe en oude media.

Open Dag 5 november

Op 5 november ontdek je alles over Design Art Technology tijdens de Open Dag in Arnhem. Ben je erbij?

Aanmelden

Design Art Technology

De opleiding Design Art Technology biedt de unieke kans om je te ontwikkelen tot ontwerper, kunstenaar of creative coder in een omgeving waar veelvormigheid wordt aangemoedigd. Dit betekent dat je in een klas zit met studenten die dezelfde opdracht vanuit een meer technische of juist artistieke invalshoek benaderen dan jijzelf. En juist in die kruisbestuiving ontstaan de bijzonderste projecten, samenwerkingen en uiteindelijk carrières.

Ontdek meer over deze opleiding