Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: 7 ArtEZ bachelors zijn 'EW Beste studies 2022'

  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • ArtEZ-prijswinnaars

Elsevier Weekblad (EW) heeft zeven bacheloropleidingen van ArtEZ University of the Arts aangemerkt als beste studie. Het onderzoek 'EW Beste studies 2022' baseert zich op een eigen analyse van beoordelingen van 286.000 studenten, afkomstig uit de dit jaar afgenomen Nationale Studenten Enquête.

GESPOT: 7 ArtEZ bachelors zijn 'EW Beste studies 2022'

Ieder jaar publiceert EW een ranglijst van de beste opleidingen in het hbo. EW Beste studies 2022 is een onafhankelijk onderzoek waarin ruim 2.200 bachelor- en masteropleidingen met elkaar worden vergeleken en is bedoeld als hulpmiddel voor studenten in spe en scholieren op de middelbare school die een studiekeuze willen maken.

6 gouden medailles en 1 zilveren

Om bij EW Beste studies 2022 in aanmerking te komen voor een medaille moet de opleiding aanzienlijk beter scoren dan andere studies binnen de betreffende sector, legt EW uit. Opleidingen die op de meeste onderdelen uitblinken, krijgen een gouden medaille, ‘omdat studenten zeer tevreden zijn over verschillende aspecten van hun studie’. Dit jaar zijn er 6 bacheloropleidingen die goud hebben behaald en 1 zilveren: Dance Artist Arnhem, Popacademie Enschede, MediaMusic Enschede, Docent Muziek Enschede, Muziektherapie Enschede en Toneelschool Arnhem. De opleiding Docent Theater Arnhem heeft dit jaar zilver behaald.