Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: NEXT GENERATION genomineerd voor een SDG Award

  • Onderzoek

De tweedaagse manifestatie NEXT GENERATION is genomineerd voor een SDG Award, een prijs die in het teken staat van de duurzame ontwikkelingsdoelstellen van de Verenigde Naties. De uitreiking van de SDG award vindt plaats op 27 september. 

GESPOT: NEXT GENERATION genomineerd voor een SDG Award

Met de SDG Award worden gedurfde, duurzame en impactvolle initiatieven in het zonnetje gezet. ‘Hier zijn we natuurlijk enorm trots op,” vertelt Arjen Hosper, curator van NEXT GENERATION en hoofd van de opleiding Docent Theater. “Ik geloof enorm dat we met kunst een verandering kunnen maken. De toekomst heeft nieuwe denkers, makers en verbinders nodig. Het uitgangspunt van NEXT GENERATION waar de natuur centraal staat, is een voorbeeld van hoe we anders kunnen nadenken over de toekomst.” Deze nominatie laat zien dat kunst en artistiek onderzoek onmisbaar is in de  transitie naar een duurzame maatschappij.

De toekomst heeft nieuwe denkers, makers en verbinders nodig. Het uitgangspunt van NEXT GENERATION waar de natuur centraal staat, is een voorbeeld van hoe we anders kunnen nadenken over de toekomst

Arjen Hosper, curator van NEXT GENERATION

Wat zijn de SDG’s, en waarom deze award?

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen, opgesteld door de Verenigde Naties, om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede en de klimaatcrisis. De SDG Award wordt uitgereikt op 27 september, en is onderdeel van de SDG Action Days, hét Nederlandse evenement over SDG’s. Meer informatie over de uitreiking, het programma en de SDG’s vind je via de link hieronder

SDG Action Days 2022

Meer over Next Generation

Tijdens NEXT GENERATION werpen innovatieve denkers, wetenschappers, kunstenaars hun licht op duurzaamheid. Van lezingen tot installaties, van interactieve workshops tot hackatons: NEXT GENERATION laat zien dat kunstenaars en wetenschappers onmisbaar zijn in het ontrafelen van vraagstukken rond klimaatverandering, adaptatie en verstedelijking.  

De tweedaagse No University Manifestatie NEXT GENERATION wordt georganiseerd door No University – Center for Advanced Studies (NU), een experimenteel onderzoeksproject waarin er wordt gezocht naar een nieuwe vorm van hoger onderwijs, die bijdraagt aan een duurzame, rechtvaardige en veerkrachtige samenleving. De NEXT GENERATION manifestatie is de eerste van vele. Samenwerking met de regio Zwolle staat centraal, en iedere manifestatie zal zich richten op een economische, sociale of politieke kwestie die in Zwolle speelt. Deze manifestatie wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met de Gemeente Zwolle, afdeling cultuur, klimaat en adaptatie en circulaire economie, climate campus en ArtEZ. 

Bekijk hier het programma 

Bekijk het het agenda-item (en reserveer je gratis tickets!)