Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Performance Technology Lab: waardevol voor artistieke praktijk van podiumkunstenaars

  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Docentopleidingen

Van 13 tot en met 16 september is het Performance Technology Lab te gast bij ArtEZ. Het Performance Technology Lab is een nomadische studio en organiseert werkplaatsen op locatie waar podiumkunstenaars kunnen experimenteren met nieuwe en oude technologie.

Performance Technology Lab: waardevol voor artistieke praktijk van podiumkunstenaars

Waardevol voor artistieke praktijk

Studenten van de opleidingen Docent Dans en Muziektheater nemen deel aan deze samengestelde modules. Deze week is niet alleen belangrijk voor studenten om te ontdekken welke technologieën momenteel in de sector worden gebruikt, maar dient ook ter inspiratie voor mogelijke toekomstscenario’s: welke rol zou technologie (nog meer) kunnen spelen bij het vertellen van eigentijdse verhalen, welke artistieke verkenningen zijn denkbaar. En op welke manier kan de academie investeren in beschikbare middelen voor artistiek-digitale ontwikkelingen.

Betekenis geven aan technologie

Steeds meer theatermakers spelen op het podium met de visuele en technologische cultuur van nu en gebruiken daarvoor nieuwe en oude technologie. Die technologie kan op het podium alleen betekenis krijgen als die vanaf de conceptfase betrokken wordt in de ontwikkeling. Het Performance Technology Lab geeft makers die ruimte.

Workshops

Deze tweede editie van het Performance Technology Lab toont drie toonaangevende kunstenaars-makers op het gebied van live performance die nieuwe technologische benaderingen in hun werk gebruiken. De workshops zijn gericht op Video Mapping (Gertjan Biasino), VR + 360 Film (Bram de Goeij) en Interactief licht beeld en geluid (Chagall).

We delen naderhand een impressie van de week!