Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Vakantietip: bezoek de film Knor van Mascha Halberstad

  • Beeldende Kunst

Deze week ging Knor, de eerste Nederlandse stop-motionfilm, in wereldpremière. Mascha Halberstad (oud-student van ArtEZ) is de regisseur van de familiefilm. Een echte kijktip - voor jong en oud - voor in de zomervakantie!

Vakantietip: bezoek de film Knor van Mascha Halberstad

De film draait onder meer in Focus Arnhem. Bekijk de trailer:

De arbeidsintensieve filmtechniek stop-motion wordt nog altijd gekoesterd, schreef de Volkskrant in dit uitgebreide artikel over de film van 73 minuten, waar maar liefst 264 ‘animatiedagen’ aan zijn besteed.

Holy Motion

Knor is geheel in de Arnhemse Holy Motion-studio gemaakt. Mascha runt deze studio samen met producent Marleen Slot.

Mascha Halberstad

Mascha maakt al ongeveer 30 jaar animatiefilms voor verschillende opdrachtgevers, waaronder de VPRO. Haar films worden internationaal geprezen. In 2015 maakte Mascha deze videoclip – één van haar vele, vele, films – voor gerenommeerde Britse band The Prodigy.