Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ finals 2022: wrap-up

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Een nieuwe lichting kunststudenten is afgestudeerd! Hun eindvoorstellingen, -expo’s en -concerten bewijzen dat deze wereld absoluut niet zonder kunst kan. En al dat moois mag gezien worden. Deze zomer is hét moment om jezelf te trakteren op de inspirerende verhalen van de lichting van 2022. We hebben een kleine greep voor je geselecteerd!

ArtEZ finals 2022: wrap-up

Terugblik

Art & Design Arnhem

Fashion Design | online

Drieëntwintig modestudenten van de 64e lichting Fashion Design aan ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem, presenteren na vier intensieve studiejaren hun eindexamencollecties in een film. Met veel liefde, aandacht en doorzettingsvermogen hebben zij ieder een geheel eigen handschrift ontwikkeld en persoonlijk beeld gecreëerd. Deze film werd tijdens de finals-expositie van ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem vertoond in Filmtheater Focus en is nu terug te kijken. Ontdek het werk van deze nieuwste generatie modeontwerpers:

Art & Design Zwolle

Illustration Design | online

Voor originele verbeeldingen check je het werk van onze finals studenten van de opleiding Illustration Design. Wil je er meer over weten? Alle studenten lichten hun werk zelf toe in een video. Hieronder vertelt Amber Pieren over haar werk Futuristisch Heden. Bekijk hier de playlist van alle Illustration Design afstudeerders.

Stories

Wat beweegt onze afstudeerders? Met welke onderwerpen zijn onze studenten afgestudeerd en waarom? Op artez.nl/finals lees je de verhalen áchter de voorstellingen, concerten en exposities van onze studenten.

Bachelor Muziektheater | De angst voelen die transgenders ervaren

“Ik heb me mijn hele leven afgevraagd wat er mis met me is. Ik voel me geen vrouw. Maar ik wil ook geen man zijn”, horen we Charlie zeggen in de onderstaande finals-video. Charlie Rackwitz heeft de bacheloropleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem afgerond. In de video zien we Charlie over diens eindvoorstelling praten, maar ook over diens ervaringen als student op ArtEZ.

 Lees verder!

Bachelor Fine Art | Nieuwe verhalen creëren als genezingsproces

Activist. Ex-vluchteling. Kunstenaar. Dat is Rojin Tavassoli. Ze is vier jaar geleden aan de studie Fine Art begonnen omdat ze iets voor zichzelf wilde doen. Ze wilde dat onontdekte deel van haarzelf vinden en begrijpen. “Mijn hersenen zijn continu aan. Ik ben altijd aan het denken en mijn gedachten gaan snel van het ene onderwerp naar het andere. Maar als ik aan het schilderen ben, dan stopt het. Ik voel me dan helemaal zen.”

Bekijk hier alle finals stories!

Nieuws

Graphic Design Arnhem | Erwin Joziasse brengt het gesprek over LHBTIQ+ op gang met zijn drag-jurken

Zeeuws, homoseksueel en drag: een combinatie die voor Erwin Joziasse niet altijd makkelijk is geweest. Nu haalt hij er juist zijn inspiratie vandaan. Voor zijn afstuderen aan de opleiding Graphic Design in Arnhem, maakte hij drag-jurken volgens Zeeuwse klederdracht om het gesprek over LHBTIQ+ op gang te brengen. RTLNieuws interviewde Erwin.

 

Lees verder!

Studentenpagina’s

Baal je dat je niet ál het studentenwerk hebt kunnen zien? Speciaal voor jou zijn er dan onze studentenpagina’s. Op deze pagina’s stellen de studenten zichzelf en hun (afstudeer)werk voor. En wat zijn we trots op ze!

Bekijk alle studentenpagina's hier

Instagram Takeovers

Veel van onze finals studenten hebben ons vlak voor hun afstuderen achter de schermen meegenomen. Je kunt alle takeovers terugzien in de highlights van ArtEZ’ Instagram, ‘finals takeovers 2022’.

Ga naar Instagram!

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties, voorstellingen, nieuws en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals.