Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 5: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

De ArtEZ finals zitten er bijna op. Met de nadruk op bijna: je kunt dit weekend, t/m 10 juli, nog eindexposities in Zwolle bewonderen. Daar presenteren dit weekend de lichting afstuderende studenten uit 2022 én 2020 hun werk. Blijf je liever thuis? Dan vind je in deze allerlaatste #finalsfriday van dit academisch jaar ook wat lees- en kijkvoer voor thuis.

Studentenwerk bij de finals-expositie van AKI ArtEZ in Enschede. Foto door: Maaike Ronhaar
Studentenwerk bij de finals-expositie van AKI ArtEZ in Enschede. Foto door: Maaike Ronhaar
Wat zijn de highlights van deze week?

 

Agenda

Graduates 2020 

Tot en met 10 juli | Grote Kerk Zwolle 

Graduates 2020 toont het afstudeerwerk van oud-studenten van ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle uit 2020. Door de coronapandemie was het toen niet mogelijk om een fysieke afstudeertentoonstelling te realiseren, maar nu exposeren ze met twee jaar extra ervaring. De expositie gaat over het beeldende werk van een select aantal oud-studenten die beeldende en verhalende kwaliteiten hebben opgedaan tijdens hun studie en de periode tot nu.

Bezoek Graduates 2020 in Zwolle

Finals-expositie Art & Design Zwolle

tot en met 10 juli | Academie voor Art & Design Zwolle

Dit weekend kun je ook nog naar de ArtEZ Art & Design Zwolle finals om het afstudeerwerk van de huidige lichting, uit 2022 te bekijken. De expositie is zowel fysiek als online te bekijken. Studenten presenteren zichzelf ook op een eigen online pagina. Naast de eindexpositie in de Academie is er ook afstudeerwerk te zien van ArtEZ studenten bij Art & Design festival PROTO. Neem alvast een kijkje op www.protozwolle.nl voor meer.

Kom naar de finals-expositie in Zwolle

Bezoekers tijdens de finals-expositie van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design Enschede. Foto door: Maaike Ronhaar

 

Nieuws

De opening finals expositie AKI ArtEZ in beeld

Op vrijdag 1 juli werd de finals-expositie van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede feestelijk geopend. Veel trotse familie en vrienden, maar ook alumni en (oud-)medewerkers van ArtEZ, kunstliefhebbers, galeriehouders en verzamelaars kwamen op de zonnige dag naar het werk van de nieuwe lichting kunstenaars en vormgevers kijken. Benieuwd hoe het eraan toe ging? Bekijk dan dit beeldverslag.

Bekijk en bewonder alle foto's van de AKI finals-expositie

Studentenpagina’s – nu met nóg meer studentenwerk

Baal je dat je sommige studentenwerk niet hebt kunnen zien, omdat je helaas maar op één plek tegelijk kunt zijn? Speciaal voor jou zijn er dan studentenpagina’s. Op deze pagina’s stellen de studenten zichzelf en hun (afstudeer)werk voor. En wat zijn we trots op ze!

Bekijk alle studentenpagina's hier

Werk van masterstudent Interieurarchitectuur Xinyi Yang, te vinden op de studentenpagina.

 

Verhalen

De taboes rondom zwangerschap

Miskramen. Niet blij zijn met je zwangerschap. Niet volledig betrokken zijn bij de beslissingen tijdens je eigen bevalling. Dat zijn allemaal taboes rondom de zwangerschap die Anastasia Krylova in haar afstudeerwerk voor de opleiding Comic Design in Zwolle behandelt. Anastasia vertelt meer over haar werk in onze nieuwe story. Of kom haar werk natuurlijk dit weekend bekijken in Zwolle. Nu wellicht relevanter dan ooit.

Lees hier het verhaal van Anastasia

Andrea stelt al breiend de vraag: waarom is kunst meer waard dan ambacht?

Even geen zin om te lezen? Kijk dan deze video over het afstudeerwerk van masterstudent Performance Practices Andrea van der Kuil. Met haar afstudeerwerk wil Andrea handwerk naar de publieke ruimte brengen. “Handwerken wordt over het algemeen beschouwd als vrouwenwerk. Het wordt gezien als minder waardig dan kunst, net zoals vrouwen meestal als minder waardig worden gezien dan mannen. Ik wilde met dat idee van waarde aan de slag.”

Bekijk de performance van Andrea in deze video

Lees al onze verhalen hier

Film still uit de video over Andrea van der Kuil.

 

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen! Ook via social media delen we updates (volg de hashtag #ArtEZfinals) en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.