Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Opening finals-expositie AKI ArtEZ: druk bezocht en heel gezellig

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving

Op vrijdag 1 juli werd de finals-expositie van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede feestelijk geopend. Veel trotse familie en vrienden, maar ook alumni en (oud-)medewerkers van ArtEZ, kunstliefhebbers, galeriehouders en verzamelaars kwamen op de zonnige dag naar het werk van de nieuwe lichting kunstenaars en vormgevers kijken.

foto door Maaike Ronhaar
foto door Maaike Ronhaar

Directeur Thom Wildeboer en burgemeester Roelof Bleker openden de expositie. Singer-songwriter Frée (Popacademie, Conservatorium Enschede) zorgde voor muziek. Daarnaast werden de AKI-jaarboeken gepresenteerd.

Gevarieerd werk

De expositie was gevarieerd. De studenten van de drie bacheloropleidingen van de academie - Crossmedia Design, Moving Image en Fine Art - hebben met enorm veel verschillende disciplines gewerkt: van film tot schilderen en van sculptuur tot fotografie en illustratie. De liefde voor materialiteit en ambacht, maar ook voor digitaal werken is te voelen.