Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 4: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang: deze week geniet je in alle drie ArtEZ-steden van de perfecte hoeveelheid beeldende kunst, design, (interieur)architectuur, films en performances. De opleidingen van de drie ArtEZ Academies voor Art & Design laten hun werk zien in de eindexamenexposities in Arnhem, Enschede en Zwolle. Verder in de #finalsfriday van deze week: de eerste studentenpagina’s van lichting 2022, afstudeerconcerten en veel meer. Dit is je wekelijkse update over ArtEZ finals 2022!

Beeld: Max van Loon
Beeld: Max van Loon
Wat zijn de highlights van deze week?

Agenda

Finals-exposities Academie voor Art & Design Arnhem

Woensdag 29 juni – zondag 3 juli | Arnhem

Afstudeerders van Creative Writing, Fashion Design, BEAR Fine Art, Graphic Design, Design Art Technology, Product Design en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving presenteren zich van woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli met hun eindexamenwerk tijdens de eindexamenexpositie op verschillende plekken in Arnhem.

Finals-expositie AKI ArtEZ Academie voor Art & Design Enschede

Vrijdag 1 juli – vrijdag 8 juli | Enschede

De overzichtsexpositie met werk van alle afstudeerders van AKI ArtEZ Academy of Art & Design van 2022 is van vrijdag 1 juli tot en met vrijdag 8 juli te zien in en om het AKI academie gebouw in Enschede. Er is werk te zien van afstudeerders van de opleidingen Fine Art (Painting, Sculpture, Media), Crossmedia Design en Moving Image. Een bezoek aan deze expo is een aanrader voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat de nieuwste generatie kunstenaars en designers beweegt.

Finals-expositie Academie voor Art & Design Zwolle

Vrijdag 1 juli – zondag 10 juli | Zwolle

Dit jaar organiseert ArtEZ Art & Design Zwolle opnieuw de eindexamenexpositie. Dit keer in ons eigen Zwolse academiegebouw, met de bachelor- en masteropleidingen! Bekijk en ontdek het afstudeerwerk van de nieuwe talenten en veelbelovende kunstenaars van de Zwolse Academie. 'Meet them at the finals!'

Afstudeerconcert Jazz & Pop Vocals – Alina Beletski

Vrijdag 1 juli 19:00 uur | Arnhem

Alina (Jazz & Pop Arnhem) is een zangeres die op zoek is naar een openbaring van het onbekende. Haar belangrijkste reden om te zingen was altijd dat de woorden van de melodie een andere laag geven aan het uitdrukken van de boodschap in muziek. Ze begon haar reis als singer/songwriter, geïnspireerd door Joni Mitchell, Fiona Apple en Moses Sumney. Later verbond ze haar liefde voor het schrijven van teksten en gedichten aan de avontuurlijke wereld van geluiden en kunstmatige klanken. 

Meer voorstellingen, concerten en exposities

Nieuws

Bekijk het werk van ál onze studenten

Op artez.nl/finals presenteren afstudeerders hun finals-werk op persoonlijke pagina's. Ontdek deze week de afstudeerders van onder meer Animation Design, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en Interieurarchitectuur. En er komen steeds meer pagina's bij. Wat zijn we trots op de finals-studenten van lichting ’22!

Verhalen

Haite Schootstra: De bigbandcomponist die verbinding vindt bij klassiek

Haite Schootstra studeert dit jaar af bij de masteropleiding Jazz & Pop in Zwolle. Tijdens zijn opleiding zocht hij als componist en arrangeur verbinding bij de studenten Klassieke Muziek. Het past bij hem. Haite wil zich breed oriënteren, contact maken met instrumentalisten en de luisteraar bij de hand nemen. “Het gaat mij om melodieën die in je hoofd blijven zitten.” 

Lees alle verhalen!

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen! Ook via social media delen we updates (volg de hashtag #ArtEZfinals) en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday