Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 3: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang! In de #finalsfriday van deze week: een kunstroute door Enschede, een activistische muziektheatervoorstelling over en tegen de Duitse Transseksuele Wet, een story over het instuderen van een bandstuk in een havo 4-klas met behulp van de app GarageBand, en veel meer... Hier is je wekelijkse update over ArtEZ finals 2022!

DBKV
@vulvaverbond
Wat zijn de highlights van deze week?

Agenda

Mupi-project: kunstroute AKI ArtEZ

Nog tot en met zondag 3 juli 2022 | 24 uur per dag | Enschede

Een kunstroute door Enschede! Van elke afstudeerder van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design is een foto van een werk geselecteerd en afgedrukt op Mupi-formaat (118,5 x 175 cm.). Met een route langs deze 'mupi's' kun je kennismaken met de nieuwste generatie kunstenaars en ontwerpers!

Rick Tempelaar, bachelor zang Jazz & Pop: 'Jij krijgt mij echt niet meer klein'

Maandag 27 juni 2022 | 19.00 uur | Zwolle

'Jij krijgt mij echt niet meer klein” is een voorstelling bestaande uit allerlei zelfgeschreven songs die samen het verhaal vertellen van Rick Tempelaar, afstudeerder van de Bachelor Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De voorstelling gaat over de moeilijke periodes waar Rick doorheen is gegaan in de afgelopen jaren en hoe hij daar weer sterker uit is gekomen. Ga mee op een inspirerende reis met Rick, die laat zien dat je niet alleen hoeft te zijn wanneer je in de put zit en dat er altijd weer licht aan het eind van de tunnel is.

DBKV Finals: So this is where the fun begins

Woensdag 29 juni - zondag 3 juli 2022 | Arnhem

De afstudeerders van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving laten zich zien! Naast een expositie waarop de kunstenaars van morgen hun werk laten zien, organiseren ze ook een randprogramma met talks en muziek. Op de expositie zijn er altijd twee studenten aanwezig voor het geven van speciale rondleidingen voor iedereen die daar interesse in heeft (en reserveren is niet nodig!). In de giftshop verkopen de DBKV-afstudeerlichting en alumni speciale edities, objecten en ansichtkaarten uit hun artistieke praktijk. Wees welkom!

Creative Writing Finals: Vliegdekschip Karperpaviljoen

Woensdag 29 juni - zondag 3 juli 2022 | Arnhem

Vliegdekschip Karperpaviljoen is het afstudeermoment voor de achtste lichting van de bachelor Creative Writing. Tijdens dit literaire festival zullen de aanstaande alumni schitteren in performances, exposities en interviews. Het hoogtepunt van het festival is de presentatie van de eerste zes afstudeerwerken op donderdag 30 juni... Mis het niet!

Final Muziektheater - Charlie Rackwitz

Donderdag 30 juni 2022 | 19.00 uur | Arnhem

T§G (weggefallen/inapplicable/niet van toepassing) is een activistische muziektheatervoorstelling over en tegen de Duitse Transseksuele Wet (kort: TSG). Als een transpersoon in Duitsland van naam en burgerlijke staat wil veranderen, vereist het Duitse rechtssysteem een ​​bewijs van het trans-zijn van deze persoon. In T§G (weggefallen/inapplicable/niet van toepassing) komen twee verschillende en contrasterende werkelijkheden naar voren: het schijnbaar onbeweeglijke rechtssysteem gevormd door genderconform, binair en regelgevend denken en daar tegenover de uiteenlopende gevoeligheden en ervaringen van verschillende individuen die willen experimenteren met en zoeken naar hun identiteit.

Meer voorstellingen, concerten en exposities

Nieuws

Afstudeerwerk Docent Muziek op Maat: de toekomst van muzieklessen

In onze stories vertellen afstudeerders hun persoonlijke verhaal in relatie tot hun afstudeerwerk. Bijvoorbeeld Juan Niks, die de opleiding Docent Muziek op Maat in Enschede afrondt. Op het Montessori College havo 4 zocht hij uit of het instuderen van een bandstuk verbeterd kan worden door middel van de app GarageBand. Bekijk de video hier.

Carlyn maakt illustraties om bij te filosoferen

Finals-student Carlyn Westerink experimenteerde tijdens haar opleiding Illustration Design volop. In haar story omschrijft ze de afgelopen jaren op de ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle dan ook als speelplaats waarin je een eigen stijl leert ontwikkelen. “Het vak omvat veel meer dan illustreren, het gaat om verhalen vertellen en bewustzijn creëren door beeld.” Lees het verhaal hier.

Bekijk het werk van ál onze studenten

Op artez.nl/finals presenteren alle studenten hun finalswerk op hun persoonlijke pagina's. Ontmoet deze week de nieuwste lichting afstudeerders van de opleidingen Creative Writing, Docent Theater Arnhem en de Toneelschool. De komende tijd volgen nog meer opleidingen, dus houd de volgende #finalsfriday in de gaten!

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen! Ook via social media delen we updates (volg de hashtag #ArtEZfinals) en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday