Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Geslaagde NVAO-accreditatie voor de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) beoordeelt de kwaliteit van het hoger onderwijs. Als de kwaliteit van de opleiding aan de wettelijke eisen voldoet, dan geven zij een accreditatie af. Op 10 juni jl. was de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle aan de beurt voor een heraccreditatie. Het resultaat was zeer positief, en daar zijn we trots op!

Geslaagde NVAO-accreditatie voor de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

Op 10 juni 2022 werd de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, specifiek voor de vormgevingsopleidingen (Interieurarchitectuur, Graphic Design, Illustration Design, Animation Design en Comic Design) gevisiteerd door de NVAO. Het panel was zeer positief; ze zagen een heel andere academie dan twee jaar geleden. Als enige aanbeveling kreeg de Academie mee door te gaan op de ingeslagen weg. Een betere heraccreditatie had de Academie daarmee niet kunnen verwachten. Het is een mooie uitslag die een stevige basis legt waarop we verder kunnen werken aan de toekomst van de Academie.

Thom Wildeboer, directeur ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle: “Hulde aan de hele Academie, in het bijzonder aan allen die hierbij betrokken waren: staf, medewerkers, docenten, studenten, critical friends en adviseurs (van het Servicebedrijf). Ik wil ook hen bedanken die vóór 2020 werkten aan deze prachtige academie. Zij legden een basis waarop wij de afgelopen jaren verder konden bouwen met deze schitterende uitkomst. We hebben nu bevestigd gekregen dat onze Academie een kwalitatief hoogwaardige kunstacademie is waar toekomstige kunstenaars/ontwerpers zich goed kunnen ontwikkelen. De beoordeling is meteen een basis waarmee we verder de toekomst in kunnen, onder andere in het zetten van de eerste stappen op weg naar de Unilocatie in Zwolle en nog veel meer mooie plannen waarmee we aan de slag kunnen.”

Maarten Bremer, College van Bestuur, vult aan: “Ik denk dat de hele Academie trots mag zijn op het positieve oordeel van het panel. Ze hadden geen twijfel, zagen de ontwikkeling zowel fysiek in de academie als in de gesprekken met alle groepen. En dat vertrouwen in de eigen positionering zag ik ook afgelopen vrijdag: het was een lange weg, er is hard gewerkt in een lastige tijd, maar we zijn ook zelf trots en tevreden op wat we hebben gedaan. De enige aanbeveling die het panel deed was om op de ingeslagen weg door te gaan. En daar hebben wij als CvB alle vertrouwen in!”