Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 2: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

Hannah Faber
Hannah Faber
Wat zijn de highlights van deze week?

Agenda

Under Construction

Vrijdag 17 juni - zondag 19 juni 2022 | Zwolle

Het finalsfestival van de opleiding Docent Theater in Zwolle draagt de naam Under Construction! Zie dit festival als een figuurlijke bouwplaats. Niet zo eentje met afzetlint, putten en modder, maar als een plek waarbinnen alles in ontwikkeling is, een plek waarbinnen alles mogelijk is en een plek waar groots gedroomd mag worden! Twintig nieuwsgierige onderzoekers en makers beloven een festivalervaring die niet eindigt bij het opstaan uit het rode pluche, maar doorloopt tot ver in de foyer en misschien zelfs daarbuiten…

Double Bill | Alex Bennet & DREAMING

Vrijdag 17 juni 2022 | 20.30 uur | Arnhem

Twee afstudeervoorstellingen van studenten Toneelschool op één avond! Dubbel genieten van deze nieuwe talenten dus. Alex Bennet is een verhaal over een jonge vrouw. Ze heeft zich sinds kort opgesloten in haar eigen kamer. Vanuit daar kan ze rustig haar tijd spenderen met gedachtenspinsels en fantasieën om niet te hoeven doen wat ze zou moeten doen. DREAMING is een voorstelling in concertvorm over vastzitten in een gebeurtenis. Binnen een zestal nummers tekent zich een strijd af tussen acceptatie en wegstoppen, exhibitionisme en ontkenning.

Deze voorstelling is ook te zien op 18 juni in Arnhem en 23 juni in Amsterdam.


Hannah Faber, bachelor zang Jazz & Pop: ODYSSEE

Maandag 20 juni 2022 | 19:00 uur | Zwolle

odys·see (de; v; meervoud: odyssees, odysseeën) 1.langdurige en avontuurlijke rondzwerving. Na vijf jaar rondzwerven op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle gaat zangeres Hannah Faber (Jazz & Pop) afstuderen met een prachtig concert. De muziek die zij zal laten horen bestaat uit eigen stukken en stukken van haar favoriete muzikanten die haar in de afgelopen 5 jaar enorm hebben geïnspireerd. Zo komen onder andere Jacob Collier en Lianne La Havas voorbij.

Finals Bachelor Docent Dans 2022

Woensdag 22 juni - zaterdag 25 juni 2022 | 19.00 uur | Arnhem

Na twee jaren van online performances mogen de studenten Docent Dans eindelijk weer optreden voor een volle theaterzaal. Ze presenteren zich in het werk van de choreografen Fernanda Silva, Sanne van der Put en Sofie Jetten. Niet alleen de vierdejaars zijn te bewonderen: alle studenten van de opleiding leveren een bijdrage. Tot slot zijn er gastperformances van Speels Collectief en theaterwerkplaats MOMO. We hopen je te zien!

Meer voorstellingen, concerten en exposities

Nieuws

Bekijk het werk van ál onze studenten

Op artez.nl/finals presenteren alle studenten hun finalswerk op hun persoonlijke pagina's. Bekijk alvast de nieuwste lichting afstudeerders van de opleidingen BEAR Fine Art, Dans en Docent Theater Zwolle. De komende tijd volgen nog veel meer opleidingen, dus stay tuned!

Leve de marge en f*ck de norm!

Wat beweegt onze afstudeerders? Met welke onderwerpen studeren ze af en waarom? op artez.nl/finals lees je de verhalen áchter de voorstellingen, concerten en exposities van onze studenten. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Anne Reitsma, masterstudent Muziektheater. Zij maakte De Linkshandige, een voorstelling over een wereld waarin de marginale kant van het bestaan mag floreren: Leve de marge en f*ck de norm! 

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates (volg de hashtag #ArtEZfinals!) en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday