Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 1: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

Zoë van Beek on drums
Zoë van Beek on drums
Wat zijn de highlights van deze week?

Agenda

Afstudeerconcert Riccardo Fortunato, Master The Sound of Innovation: Demut

Zaterdag 11 juni 2022 | 11.00 uur | Enschede

Riccardo Fortunato is een jonge moderne muziek componist. Hij studeert binnenkort af aan de Master Sound of Innovation van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Muzikale concepten rondom thema’s zoals “tijd”, “stilte”, “eeuwigheid” en een respectvolle houding tegen het heilige in de kunsten zijn een constante focus in zijn muzikale werken. Zijn laatste werk, “Demut”, is geschreven op basis van deze thema’s en geïnspireerd door oosterse orthodoxe tradities en spiritualiteit. Het is geschreven voor strijkkwartet, gemengd koor en carillon en gaat in premiere op 11 juni 2022 in de Grote Kerk Enschede als onderdeel van zijn eindexamen.

Endperformances ArtEZ Bachelor of Dance

Donderdag 16 juni 2022 | 20:00 uur | Nijmegen

Maak kennis met een nieuwe generatie dansers! De eerste-, tweede- en derdejaars studenten van de ArtEZ Bacheloropleiding Dans presenteren zich in bestaande en nieuwe choreografieën van o.a. Astrid Boons, Eldad Ben Sasson en Fernando Troya.

Je kunt deze voorstelling ook op Zaterdag 11 juni in Arnhem bezoeken. 

Endperformances | ArtEZ Bachelor of Dance

 

Afstudeerconcert Jurriaan Poesse, Master Klassieke Muziek: Nigredo

Zaterdag 11 juni 2022 | 20.00 uur | Enschede

Vocaal Ensemble Cordier zingt onder leiding van Jurriaan een a capella programma, met o.a. werken van Holst, Gesualdo en Furrer, maar ook twee premières van Ruben Stolp en Diederik van der Laag. Dit concert is de afsluiting van een korendag die Cordier samen met het Wilminktheater heeft georganiseerd. Een van de doelen van deze dag is dat jonge componisten gekoppeld worden aan amateurkoren uit de regio Twente en dat er van beide kanten werkervaring wordt opgedaan. De nieuwe werken worden ook in de middag van deze korendag gepresenteerd.

 

Afstudeerconcert Bachelor Jazz & Pop: Zoë van Beek on drums

Maandag 13 juni 2022 | 19.00 uur | Arnhem

Zoë van Beek, een 23-jarige muzikante die opgroeide in de kerk, waar de liefde voor drums allemaal begon. Wat kun je verwachten op haar final? Gospel zeker en natuurlijk veel groove waar je voeten van gaan bewegen. Misschien zie je zelfs dingen die je zullen verrassen. Aan het eind van het concert weet je wie Zoë van Beek is als muzikant.

Meer voorstellingen en exposities

Nieuws

Instagram Takeovers

De finals-studenten nemen ruim 12000 volgers mee achter de schermen bij hun #ArtEZfinals. Nieuwsgierig? Op 13 juni 2022 doet BEAR Fine Art student Amber van den Heuvel een leuke takeover! Ben je benieuwd naar de vorige takeovers? Kijk deze terug op onze Instagram highlights! 

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday