Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Wie is het cultuurtalent van Overijssel? Nomineer jouw favoriet voor de Cultuurprijzen!

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Jij kunt jouw favoriete kandidaat voor de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel nú nomineren. Hoe mooi zou het zijn als er net als vorig jaar weer een ArtEZ-student of -alumnus behoort tot de winnaars?

MINKA Cultuurtalent Overijssel vorig jaar | beeld: Mike Jurriën
MINKA Cultuurtalent Overijssel vorig jaar | beeld: Mike Jurriën

De afgelopen twee jaar is de cultuursector in het hart geraakt. Toch waren er veel bijzondere en verrassende kunstprojecten, optredens, exposities of initiatieven te zien, horen en te beleven. Wat sprong er het afgelopen jaar volgens jou uit? Meld jouw favoriet aan op www.cultuurprijsoverijssel.nl. Je kunt tot vrijdag 22 april personen, groepen of organisaties uit de hele provincie Overijssel voordragen. Cultuurmakers in de breedste zin van het woord komen in aanmerking: van muziek tot theater en dans, en van beeldende kunst en vormgeving tot architectuur. De winnaars ontvangen naast een kunstwerk en oorkonde, het mooie geldbedrag van €10.000 (voor de winnaar van de prijs Cultuurtalent in de vorm van een projectsubsidie). Een mooie manier om de cultuurmakers uit onze provincie te waarderen.

Laurien Timmermans in de jury

Heb je de uitzending van RTV Oost Bij Oost | Vandaag al gezien? Daar was Laurien Timmermans, Directeur Conservatorium en bestuurslid van de Cultuurprijs Overijssel, te gast. Als lid van het bestuur van de Stichting Cultuurprijs Overijssel houdt Laurien zich vooral bezig met de talentontwikkeling en de (klassieke) muziek.

Vanaf 13 minuut 40 komt de Cultuurprijs Overijssel aan bod.

And the winner is...

De bekendmaking van de winnaars van de beide cultuurprijzen volgt in mei. Op 19 september is de uitreiking tijdens een feestelijke avond in Theater de Spiegel in Zwolle. Het programma van de uitreiking wordt samen met de winnaars gemaakt en staat volledig in het teken van kunst en cultuur in Overijssel én de beide winnaars in het bijzonder. Een jaarlijks hoogtepunt voor cultureel Overijssel.

Winnaars ‘21

Ralph Keuning ontving vorig jaar de Cultuurprijs Overijssel. En MINKA uit Deventer, afgestudeerd aan de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium Enschede, werd uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent van Overijssel 2021’. MINKA sloot zich hiermee aan bij een indrukwekkend rijtje eerdere toekenningen: Typhoon, Johanneke Ter Steege, en Tiemen Stemerding.

De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Overijssel.