Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Popacademiestudent Chris Egbers timmert hard aan de weg

  • Muziek

GESPOT in Tubantia: Chris Egbers, vierdejaarsstudent aan de Popacademie bij ArtEZ in Enschede, timmert hard aan de weg. Hij doet als één van 16 veelbelovende acts mee aan talentontwikkelingstraject Metropool's Finest 2022. In samenwerking met dat poppodium werkt hij aan zijn EP-release en aan de pilot van een documentaireserie over 'gamechangers', die op 26 maart in première gaat. Ook maakt Chris deel uit van De Overijsselse Ambassade: negen veelbelovende acts die zijn geselecteerd door drie grote poppodia uit de provincie Overijssel (bron: www.tubantia.nl). 

Popacademiestudent Chris Egbers timmert hard aan de weg | Beeld: © Sheryl Flamand
Popacademiestudent Chris Egbers timmert hard aan de weg | Beeld: © Sheryl Flamand

Documentaireserie gamechangers

"Op 26 maart gaat de pilot van de eerste documentaireserie van Chris Egbers in première", zo valt te lezen in Tubantia. "De serie gaat over changemakers, die een negatieve ervaring hebben omgezet in iets positiefs. In de pilot is dat een ex-gedetineerde die nu de familie van gevangenen begeleidt. Egbers interviewt deze changemaker en steekt ‘m een hart onder de riem met een zelfgeschreven liedje. De proefaflevering is de aanzet tot een zesdelige serie, die straks te zien moet zijn op de landelijke televisie." (bron: www.tubantia.nl)

Metro’s Finest 2022

Naast documentaires, maakt Chris als singer-songwriter natuurlijk muziek. In het talentontwikkelingstraject Metropool's Finest, waarbij zestien veelbelovend acts een maand lang ondersteuning en advies kregen van Poppodium Metropool, heeft hij grote stappen gezet, die hem klaarstomen voor het echte werk. “Ik heb geleerd om een goede biografie te schrijven en mijn visie scherper op papier te krijgen," zegt hij in het artikel van Tubantia. "Mijn sterke en zwakke punten zijn besproken. Mijn muziek is misschien te toegankelijk en niet onderscheidend genoeg. Tegelijkertijd wil ik die muziek combineren met maatschappelijke betrokkenheid, zoals het maken van documentaires. Dat kan helpen mensen te verbinden. Metro’s Fines heeft me duidelijk gemaakt dat juist die combinatie mijn unique selling point is. Op dat pad wil ik nu verder.” (bronnen: www.tubantia.nl; www.chrisegbers.com).

 

Overijsselse Ambassade 2022

Chris Egbers maakt daarnaast deel uit van De Overijsselse Ambassade: negen acts die zijn uitgekozen door drie grote poppodia uit de provincie Overijssel, die het aankomend jaar extra ondersteuning krijgen: stuk voor stuk acts om in de gaten te houden. In het kader van de Overijsselse Ambassade deed Chris al mee aan een livesessie in Hedon Zwolle (bronnen: Tubantia; www.chrisegbers.com).

 

Meer over Chris Egbers

Singer-songwriter Chris Egbers maakt onthaastende folk pop: liedjes met een duidelijke kop en staart, waarin ruimte is om weg te dromen. Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, The War On Drugs en John Mayer, de bijzondere verhalen van andere mensen en zijn loopje naar de supermarkt. Chris combineert zijn passie voor muziek met de drive om maatschappelijk betrokken te zijn. Hij wil dat zijn muziek niet alleen entertainment is, maar ook een instrument om een brug te slaan tussen mensen die elkaar anders misschien liever uit de weg zouden gaan. Contact en nuance stimuleren is zijn hoofddoel (bron: www.chrisegbers.com).