Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Open Call ‘WAARDEVOL’ voor Fashion + Design Festival Arnhem 2022

  • Fashion

Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) vraagt ontwerpers hun plan in te dienen voor de Open Call ‘Waardevol’. Welke waarden spelen voor jou een rol in jouw ontwerppraktijk? En waarom zijn die waarden voor jou belangrijk en dus waardevol?

FDFA’22 is op zoek naar ontwerpers die in juni een installatie willen presenteren over hun visie op de waarden van mode en/of design.
FDFA’22 is op zoek naar ontwerpers die in juni een installatie willen presenteren over hun visie op de waarden van mode en/of design.

FDFA’22 is op zoek naar ontwerpers die in juni een installatie willen presenteren over hun visie op de waarden van mode en/of design. Ben jij een zelfstandig werkende mode- of productontwerper en wil je jouw paradigma delen met de bezoekers en inwoners van Arnhem in juni? Woon of werk je in Arnhem, heb je daar gestudeerd of ben je er geboren? Dan zoekt FDFA jou!

Plan indienen

Stuur een kort plan over jouw idee voor een installatie/presentatie/performance rondom de thematiek ‘waardevol’. Wie weet wordt jij geselecteerd als een van de vijf ontwerpers die op prominente plekken in Arnhem hun installatie mogen laten zien.

Dien je plan (maximaal één A4’tje) in via info@fdfarnhem.nl voor 10 maart 2022. Jouw idee wordt besproken door de selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van Mode Partners 025. De inzendingen worden beoordeeld op hun vooruitstrevendheid, begrijpbaarheid en aansluiting bij de thematiek ‘waardevol’. Het is van belang dat jij als ontwerper op enigerlei wijze verbonden bent met (het creatieve klimaat van) Arnhem. Opleidingsachtergrond is voor FDFA niet van belang; iedereen is welkom om een plan in te dienen! Lees hier meer.

FDFA’22: WAARDEVOL

Tijdens FDFA’21 gingen kunstenaars, ontwerpers, culturele instellingen en bezoekers samen op zoek naar zingeving en geluk onder het thema PURPOSE, aan de hand van tien dimensies. Tijdens de editie van 2022 wordt verder ingegaan op de andere waarden die mode en design in zich hebben. Om een transitie in het systeem mogelijk te maken, is het van belang om inzichtelijk te krijgen welke andere waarden er zijn naast de alom bekende kapitalistische. Onder de noemer WAARDEVOL wil FDFA met een vijftal vanuit de Open Call geselecteerde ontwerpers onderliggende, en minder voor de hand liggende, waarden delen met het publiek.

Over FDFA

Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is ontstaan als opvolging van het stadsprogramma van de Arnhem Mode Biënnale. Doel van FDFA is om de creatieve rijkdom van Arnhem te bundelen tijdens een gezamenlijke modemaand, elk jaar, in juni. Ontwerpers, ondernemers, mode-/design evenementen en culturele instellingen laten tijdens FDFA hun bedrijvigheid zien. Het Fashion + Design Festival Arnhem is een platform voor (aan Arnhem verbonden) ontwerppraktijken en (creatief) ondernemers. Tijdens FDFA worden maatschappelijke ontwikkelingen op een laagdrempelige manier aan inwoners en bezoekers van Arnhem getoont middels mode en design. FDFA vormt samen met ArtEZ University of the Arts, Rijn IJssel Creatieve Industrie, State of Fashion en Museum Arnhem het samenwerkingsverband ‘Mode Partners 025’.

Meer weten over FDFA? Neem een kijkje op de website en volg FDFA via Instagram en Facebook.