Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ en Kunstbende wijzen samen jong creatief talent de weg

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ University of the Arts en Kunstbende hebben onlangs hun samenwerking met een jaar verlengd. ArtEZ is al sinds 2005 één van de hoofdpartners van Kunstbende. Onze gezamenlijke missie is om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen en om jonge mensen te stimuleren om het maximale uit hun kunstzinnige talent te halen.  

Foto Marcel Krijgsman
Foto Marcel Krijgsman

 “Ik ben blij met deze mooie samenwerking,” zegt Marjolijn Brussaard, voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ. “Het komende jaar hebben wij als gezamenlijk doel geformuleerd om jongeren te informeren, inspireren en de weg te wijzen in de mogelijkheden richting kunstopleidingen en kunstdocentopleidingen. Ik ben van mening dat daar ook precies onze gezamenlijke toegevoegde waarde ligt voor jong creatief talent.” In de afgelopen jaren heeft de samenwerking onder meer talloze Kunstbende-finalisten geholpen met hun talentontwikkeling via masterclasses bij ArtEZ en in het finalistenweekend van Kunstbende. 

Marjolein Rietveld directeur van Kunstbende: “We zijn ontzettend blij met de fijne samenwerking met ArtEZ. Samen willen we dat alle jongeren die verder willen ontwikkelen in de kunst zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het kunstvakonderwijs. We richten ons in het bijzonder op jonge makers voor wie deze route minder vanzelfsprekend is”.  

Over Kunstbende 

Kunstbende is hét platform voor iedereen van 13-18 jaar. Via kunstbende.nl kan elke jonge maker van 13 t/m 18 jaar zich als member aanmelden voor de KLUB: een community waarin je je creativiteit ontdekt, ontwikkelt en deelt met anderen. 

Over ArtEZ University of the Arts 

Met inspirerend hoger kunstonderwijs creëert ArtEZ University of the Arts een plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. Ons motto is: kunst verandert. Art changes.  

Voor ruim drieduizend studenten biedt ArtEZ in Arnhem, Enschede en Zwolle een samenhangend aanbod van bachelor- en masteropleidingen.