Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: ArtEZ-studenten en harpduo Sanne & Sara bij Podium Witteman

  • Muziek

Optreden op nationale televisie tijdens de zondagse primetime. Het was op 13 februari realiteit voor studenten Klassieke Muziek Sanne Bakker (tweedejaars) en Sara van den Brink (vierdejaars). Tijdens Podium Witteman van de NTR op NPO2 bracht het harpduo Pantomime van de Franse componist Carlos Salzedo ten gehore.

GESPOT: ArtEZ-studenten en harpduo Sanne & Sara bij Podium Witteman

In Podium Witteman schuift gastheer Paul Witteman 'nieuwe helden' in de muziek naar voren. Op 13 februari waren Sanne en Sara dat. Ze speelden Pantomime, het laatste deel van Carlos Salzedo's Pentacle Suite. Het optreden zie je hier terug. De voorbereiding van hun optreden filmden ze met de Pauls Jonge Helden Cam. Dat fragment kun je hier terugkijken.

Vriendschap

De hele uitzending van Podium Witteman bekijk je hier. Vanaf ca. 04:00 zie je ook het interview met Sanne en Sara, over hun vriendschap, maar ook hun verschillen en natuurlijk over hun repetoire. Sanne: "We gaan altijd op zoek naar een manier waarop we modern repertoire kunnen brengen bij ons publiek. Bijvoorbeeld door middel van een verhaal, door theatrale elementen of door bewegingen tijdens het spel."

Het was een hele leuke ervaring: van de cameradoorloop en visagie tot de uitzending zelf en het diner achteraf. Het is interessant om zo achter de schermen te kijken bij een televisieopname en daar onderdeel van uit te maken. Hier kunnen we wel aan wennen!
Sanne&Sara over hun televisieoptreden

 

Kamermuziek Concours Gelre

Eerder (september 2021) won het duo de tweede prijs tijdens het Kamermuziek Concours Gelre

Volg Sanne & Sara

Facebook

Instagram