Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Wildcard Nederlands Filmfonds voor Kim de Ruyter, alumna Animation Design

  • Vormgeving
  • ArtEZ-prijswinnaars

Zes Wildcards werd op 11 december uitgereikt tijdens de Talent Awards Ceremonie van het Nederlands Filmfonds. Één ervan is voor alumna Animation Design Kim de Ruyter. Zij haalde de winst binnen met haar korte film BEKEKEN. Met de Wildcard kunnen filmtalenten nieuwe documentaire-, fictie-, en animatieproducties realiseren.

Wildcard Nederlands Filmfonds voor Kim de Ruyter, alumna Animation Design

Met haar eindwerk BEKEKEN scoorde Kim de Ruyter een Wildcard van het Nederlands Film Fonds. Met deze film en het essay Verwerpelijke Blikken studeerde Kim dit jaar af aan de opleiding Animation Design. Kim: “BEKEKEN is een korte film over de spanning in het kijken en bekeken worden en de fysieke spanning die een blik op je kan achterlaten. Het verbeeldt de ervaring veelal op ‘lekker nare’ wijze door te spelen met het onderhuidse element dat komt kijken bij een blik die je zelfbeeld aanvalt.”

Ideeën voor nieuwe (film)projecten zijn er genoeg. Kim: "Ik wil meer korte films maken over soortgelijke gevoelige thema’s die zelfbeeld, ongelijkheid, seksisme en discriminatie aankaarten op een vleselijke en die ‘lekker nare’ manier. Dit zijn dingen die mijn leven getekend hebben op goede en slechte manieren en ik vind het belangrijk om ze bespreekbaar te houden."

 Meer info