Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Alumnus Melvin van Weert ontvangt de voucher 'Gelderland valoriseert'

  • Muziek
  • Ondernemen

Deze voucher van € 2.500 is beschikbaar voor ArtEZ-studenten en alumni tot drie jaar na afstuderen, voor het doen van een eerste investering voor een nieuwe en innovatieve onderneming. Melvin zocht naar een financiering voor zijn onderneming The Song Architects. Na een aantal coaching sessies bij het ArtEZ Business Centre kan hij nu een huisstijl en website maken om zijn deelnemers en publiek te bereiken.

Foto: Wessel Bults
Foto: Wessel Bults

Melvin volgde een aangepast curriculum aan het conservatorium van Enschede. Vanuit een cross-over tussen de Popacademie en Media Music met songwriting, gitaar en audio-engineering/muziekproductie als hoofdvakken. Als music producer houdt hij zich bezig met de muziekproductie achter een song en is hij songwriter van voornamelijk Nederlandstalige popmuziek. Als gitarist schrijft en neemt hij op voor artiesten en producers.

Samen met twee andere deelnemers volgde Melvin een pitchtraining bij de HAN, locatie Arnhem, ter voorbereiding op de starters voucher aanvraag. Hij kreeg begeleiding, uitleg en feedback over hoe een pitch moet zijn om een zo groot mogelijke impact maken. Hij dook er zonder ervaring in en de bijeenkomst gaf hem alle inzichten die hij nodig had om een goede pitch te kunnen geven.

Met zijn onderneming The Song Architects heeft hij een methode ontwikkeld in songwriting. In de 12-weekse klassikale training wordt een fundament gelegd in het ontwikkelen en beheersen van de elementen van songwriting. Wekelijks wordt er een onderwerp aangesneden, waarvan de kennis direct wordt toegepast in een klassikale opdracht. De deelnemers werken in deze 12 weken in groepjes van twee aan songs, waarin ze beperkt worden tot muzikale en tekstuele mogelijkheden om de kennis uit de training toe te passen. The Song Architects bestaat uit een professioneel team van: music producers, songwriters, audio-engineers, een grafisch vormgever en een analoog fotograaf. De zoektocht wordt voor artiesten uit handen genomen, zodat ze zich alleen nog maar hoeven te focussen op hun muziek. Ze kunnen vertrouwen op de kwaliteit en professionaliteit van het team.

Binnenkort volgt hier natuurlijk de link naar de nieuwe website van The Song Architects.

Volg Melvin

Wil je ook een voucher aanvragen kijk dan op de ArtEZ Business Centre pagina Vouchers en leningen.