Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten en alumni van ArtEZ presenteren werk tijdens Media Arts Festival Arnhem

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving

Studenten van de opleidingen Design Art Technology, BEAR Fine Art en Graphic Design én ArtEZ-alumni laten hun werk zien bij het Media Arts Festival Arnhem (MAFA) op 12 november in Focus. Tijdens dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door ArtEZ, Museum Arnhem en Focus Filmtheater, maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mediakunst.

Beeld: Eva van Boxtel, Manufacturing Chips, VR 2
Beeld: Eva van Boxtel, Manufacturing Chips, VR 2

Naast de vertoning van werken op het grote doek bestaat het festival uit inleidingen, interactieve events, presentaties en een expositie met VR-kunst en een game in de foyer. 

World building

Het thema van deze editie van Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is World Building: de kunst van het creëren van fictieve werelden. Deze nieuwe werelden bieden de mogelijkheid te vluchten uit de realiteit, te dromen over een nooit te realiseren ideale wereld of juist een mogelijke toekomst te verbeelden. In het festival komen zowel de filosofische en inhoudelijke kanten van het thema aan de orde als ook het concrete, technische film maken. 

Programma Media Arts Festival Arnhem

Het Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is een jaarlijks terugkerend evenement in Focus Filmtheater dat de nieuwste ontwikkelingen in de beeldcultuur laat zien. Naast twee filmblokken met werken van ArtEZ studenten en alumni, presenteren gastcuratoren Donna Verheijden en Romke Faber elk een eigen programma. De voertaal van de programma's is Engels.

Geniet van een hele dag vol mediakunst, gesprekken met makers en VR-installaties in Focus Filmtheater.

Benieuwd naar het programma en de studenten?


Over Museum Arnhem

Museum Arnhem vernieuwt en breidt uit. Het museumgebouw aan de Utrechtseweg heropent in het voorjaar van 2022. Er wordt op dit moment gewerkt aan een spectaculaire nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De verbouwing van het museum is live te volgen via museumarnhem.nl/nieuwbouw. Of bekijk de verbouwing vanaf de looproute, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur op de Utrechtseweg 87.

Over Focus Filmtheater

Focus Filmtheater is in 2018 verhuisd naar het Audrey Hepburnplein, in het hart van de stad, tussen Arnhemse iconen als de Eusebiuskerk, de Sint Jansbeek en Rozet. In vijf filmzalen en een openluchtzaal op het dak biedt Focus een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen. Onder één dak met het filmtheater vind je het ruim opgezette, sfeervolle café-restaurant Focus | Eten + Drinken, dat in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot een culturele ontmoetingsplek voor een divers publiek.