Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Honours Lab: een nieuwe insteek

  • Onderzoek

Het ArtEZ Honours Lab (voorheen: Honours Programme 'Theory and Research') ging dit jaar van start met een nieuwe insteek. Studenten die op zoek zijn theoretische uitdaging en verdieping volgen niet langer een compleet tweejarig programma, maar kiezen zelf met welke tracks ze aan de slag gaan. De tracks van het Honours Lab vormen een uitbreiding op het reguliere studieprogramma. Ze bieden intellectuele uitdaging en kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

Honours Lab (voorheen Honours Programme) en Radboud University: workshop met harpiste Lavinia Meijer
Honours Lab (voorheen Honours Programme) en Radboud University: workshop met harpiste Lavinia Meijer

Uitdaging en verdieping

De tracks van het Honours Lab zijn verdiepende trajecten waarin studenten aan de slag gaan met actuele theorieën, praktijken en vormen van onderzoek. Met teksten en discussies, gastlezingen, workshops en excursies. Studenten kiezen zelf welke track(s) ze willen doen, en werken daarin samen met studiegenoten uit verschillende jaren en disciplines – en soms ook van andere universiteiten. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat, dat meegenomen kan worden naar vervolgopleidingen.

Buiten de gebaande paden

Het Honours Lab stimuleert studenten om hun visie breder te ontwikkelen en krachtig te verwoorden, en om eigen werk in een bredere context te plaatsen. Met de tracks wagen studenten zich buiten de gebaande paden van hun opleiding en verruimen ze hun blik. Door het gezamenlijk onderzoeken van thema’s wordt een stevige basis voor verder artistiek of wetenschappelijk onderzoek gelegd. Honours Lab organiseert ontmoeting met het werk van theoretici en makers, in een omgeving die speels serieus én serieus speels is.

Meer weten? Ga naar de webpagina van het Honours Lab.