Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Fine Art alumnus Roman Knol winnaar HeArtfundprijs 2021

  • Beeldende Kunst
  • ArtEZ-prijswinnaars

Fine Art Painting alumnus Roman Knol is gekozen tot HeArtFunder 2021-2022. Stichting HeArtpool is iniatiefnemer van de prijs en ondersteunt hiermee jaarlijks een afgestudeerde schilder van ArtEZ AKI Academie voor Art & Design bij de overgang van de academie naar het zelfstandig kunstenaarschap.

Foto: HeArtpool
Foto: HeArtpool

De HeArtFund commissie bezocht de expositie van de finals student en beoordeelde Romans werk als zeer divers. De leden waren het unaniem eens dat Roman de beste keuze was uit 7 schilders.

Als winnaar krijgt hij een jaar lang een eigen werkruimte ter beschikking in de Heemaf fabriek, met aan het einde van de werkperiode een tentoonstelling. Verder komt er een publicatie in boekvorm van Roman’s werk en is er de mogelijkheid voor advies en begeleiding bij de start van het kunstenaarschap.

Eerdere winnaars van de HeArtfundprijs waren onder meer Thijs Segers, Liesbeth Piena en Nancy de Graaf.