Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Zwolse Jong Talentklas harpiste wint concours in Wenen

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

De 16-jarige harpiste Megan van Uffelen heeft de prestigieuze muziekconcours van de Vienna Classical Music Academy in Wenen gewonnen. De muzikante is in 2019 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium in Zwolle.

Megan van Uffelen (archiefbeeld)
Megan van Uffelen (archiefbeeld)

Terwijl de voorrondes nog via YouTube gebeurden, kon de finale wel fysiek plaatsvinden in de Oostenrijkse hoofdstad. Megan eindigde als eerste in haar categorie en liet de internationale concurrentie van elf finalisten uit onder andere Italië (2e plaats) en Korea (3e plaats) achter zich. Een van de hoofdprijzen is een solo optreden in het finalistenconcert in Wenen.

Megan van Uffelen (2005) begon op zevenjarige leeftijd met het bespelen van de harp. Na zes jaar stapte ze over op de pedaalharp. “Ik hou van kamermuziek en speel ook in een jeugdorkest. We treden meerdere keren per jaar op en spelen naast klassieke muziek ook filmmuziek.” Verder geeft Megan graag huisconcerten, bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen.

Lees meer over de vooropleiding Jong Talentklas in Zwolle