Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten en alumni ArtEZ in voorstellingen van Bridge to Liberation 2021

  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Docentopleidingen

Bridge to Liberation herdenkt al 8 jaar lang de Slag om Arnhem van september 1944. De gratis toegankelijke experience vol dans, muziek, film en theater zet mensen van alle generaties en achtergronden aan om stil te staan bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. Vijf voorstellingen worden dit jaar verzorgd door studenten en recente alumni van ArtEZ.

Foto: Lieke Anna
Foto: Lieke Anna

De grootse opzet met bijna 20.000 bezoekers bij de John Frostbrug, werd dit jaar voor het tweede jaar op rij omgevormd tot een hybride on- en offline programma op verschillende locaties. Een mooie kans voor een aantal ArtEZ studenten en recente alumni. Als randprogrammering was aan elk van de locaties een jonge maker gekoppeld, om een korte voorstelling te spelen rondom thema’s als vrijheid, vluchten en verbinding tussen generaties.

Verschillende kunstdisciplines

In totaal zijn vijf voorstellingen door (voormalig) ArtEZ-studenten onderdeel vormen van het programma. Voorafgaand aan de Bridge to Liberation-filmvertoning, laten zij door middel van dans, muziek, theater of spoken word hun persoonlijke en artistieke licht schijnen op de thematiek. Welke kunstdiscipline het publiek te zien krijgt, hangt af van de locatie die zij bezoeken. Zo speelt Daniël van der Duim (alumnus Jazz & Pop) zijn speciaal voor het evenement gemaakte pianocomposities in de Eusebiuskerk. Maite Levy en Nikki Meijerink (alumni Docent Dans) dansen een duet met een parachute in het Stadhuis. Op het Olympuscollege speelt Nigel Appelboom (student Muziektheater) een solo. Saleha Alladien (Alienkid, ex-studente Creative Writing) draagt een gloednieuwe spoken word-tekst voor in Musis, en in een bioscoopzaal van Pathé zal een choreografie te zien zijn van Johanna Sauër en haar dansers Emiko Ophei, Insa Goden, Sonja Rottmann, Marlene Klodwig, Thirza Schotanus en Nienke Doornink (studenten Docent Dans).

Repetitie van studenten Docent Dans, die optreden met een choreografie van Johanna Sauër.

Bridge to Liberation vond plaats op 17 september 2021.