Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Performance Technology LAB bij ArtEZ Academie voor Theater & Dans

  • Dans
  • Theater

Van 7 tot en met 10 september is het Performance Technology Lab te gast bij de ArtEZ Academie voor Theater & Dans. De academie organiseert vijf verschillende workshops voor studenten van de bachelor Dans, Docent Dans en Docent Theater, elk met een andere techniek en aanpak als uitgangspunt.

Performance Technology Lab
Performance Technology Lab

Het Performance Technology Lab is een nomadische studio en organiseert werkplaatsen op locatie waar podiumkunstenaars kunnen experimenteren met nieuwe en oude technologie.

Steeds meer theatermakers spelen op het podium met de visuele en technologische cultuur van nu en gebruiken daarvoor nieuwe en oude technologie. Die technologie kan op het podium alleen betekenis krijgen als die vanaf de conceptfase betrokken wordt in de ontwikkeling. Het Performance Technology Lab geeft makers die ruimte.

Docent Theater studenten van ArtEZ zullen deelnemen als onderdeel van één van hun modules met als doel de vaardigheden die in de week zijn geleerd te gebruiken als onderdeel van hun cross-over collectieve module voor het vierde jaar. Studenten Dans en Docent Dans zullen de modules gebruiken voor hun individuele artistieke trajecten.

Performance Technology Lab

Deze week is niet alleen belangrijk voor studenten om te ontdekken welke technologieën momenteel in de sector worden gebruikt, maar dient ook ter inspiratie voor mogelijke toekomstscenario’s: welke rol zou technologie (nog meer) kunnen spelen bij het vertellen van eigentijdse verhalen, welke artistieke verkenningen zijn denkbaar. En op welke manier kan de academie investeren in beschikbare middelen voor artistiek-digitale ontwikkelingen.

Samen met organisaties Rozet en De Vloer heeft ArtEZ gemeentesubsidie ​​aangevraagd en gekregen om ook Arnhemse makers kennis te laten maken met deze innovatieve manier van werken.

Op 11 september wordt daarom een extra dag georganiseerd met een presentatie van de verschillende technologieën en kunnen de lokale makers zelf aan de slag in het Performance Technology Lab, samen met studenten.

Meer weten over de opleidingen Dans en Theater?