Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 8: terugblik op highlights

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Vol drive, energie en moed hebben de afgestudeerde studenten laten zien hoe zij het werkveld verrijken. Hun presentaties, voorstellingen, exposities en verhalen bewijzen dat deze wereld absoluut niet zonder kunst kan. En al dat moois mag gezien worden. Heb je nog geen tijd gemaakt om écht te kunnen genieten van de finals? Dan is de zomer het ultieme moment om jezelf te trakteren.

#finalsfriday 8: terugblik op highlights
We hebben een paar mooie momenten en aanvullingen voor je geselecteerd. 

Art & Design Zwolle

Terugblik | online
ArtEZ Art & Design Zwolle verraste het publiek met een expositie in de Grote Kerk waarbij torenhoge stellages de bezoekers uitdaagden nieuwe perspectieven te 'beklimmen'. Deze expositie is dankzij de 360 graden camera wandelingenthema-rondleidingen en een tour per drone nog steeds te bezoeken! Vorige week publiceerden we een voorproefje van de drone-vlucht. Nu hebben we de hele tour op beeld!Art & Design Arnhem

Podcasts | online
Oud-studenten van Design Art Technology produceerden een reeks podcasts die zijn opgenomen tijdens de ArtEZ finals van ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem. In deze podcasts worden finals-studenten van alle opleidingen geïnterviewd over hun afstudeerprojecten.

Luister hier naar de verhalen van de finalisten

Jazz & Pop in Arnhem

Terugblik | online
Ook de finals Jazz & Pop kun je nog steeds bekijken! Struin door het aanbod en ontdek het aanstormende talent!

Hier vind je de finals 2021 van Jazz & Pop op Facebook 

Dans Event 2021

Terugblik | online
Een aftermovie die je even meeneemt naar het Dans Event van de opleiding Docent Dans. Dit jaar werkten onder andere de choreografen Danny Boom, Sanne van der Put, Bilal Bachir, Anne Suurendonk en Rina Bernabela mee aan dit een jaarlijks event. 

Wil je ook nog de dansvoorstellingen bekijken? Dat kan hier!


Graduation Film ArtEZ Fashion Design Arnhem 2021

Terugblik | online
Dit jaar stond er geen catwalk op de agenda, maar een film met in de hoofdrol de eindcollectie van Fashion Design. Alumnus Diek Pothoven tekende voor de regie. Diek is het brein achter mode-label MARTAN en was dit jaar de hoofdstylist van het Eurovisie Songfestival. Zijn visuele ideeën zijn waanzinnig verbeeld dankzij het camerawerk van Design Art Technology alumnus Niels Zweekhorst.

Stories

Amanda animeerde een fantasiebeest (en raakte hem kwijt)

Toen Amanda van de Meent aan de bachelor Animation Design begon, had ze een aantal dingen niet verwacht. Nooit had ze gedacht dat ze over zo’n groot organisatorisch talent zou beschikken, maar ze had ook niet voorzien dat ze zo diep in zichzelf moest graven om mooi werk te kunnen maken.

Lees over Amanda's fascinatie voor het rouwproces 


Nieuws

Acht uur schoffelen voor de beste twintig kilometer van je leven

Gijs Schalkx van de opleiding Product Design heeft voor zijn afstudeerproject de Slootmotor ontwikkeld. Een voertuig dat rijdt op brandstof, verzameld in een reservoir achterop met een soort grote condoom erin. Voor het vullen van de tank moet je maar liefst acht uur lang schoffelen… in een sloot of een vijver.

Lees meer en bekijk de video

Gijs Schalkx met zijn slootmotor

Tarek Chokri, vluchteling uit Syrië, maakt indruk bij finals expositie

Met een zeer persoonlijke film maakt Tarek Chokri, een vluchteling uit Syrië die dit jaar afstudeerde aan Moving Image, indruk bij de jaarlijkse finals expositie van ArtEZ AKI Academie voor Art & Design. Hij portretteerde zijn 12-jarige broer in Damascus en de eveneens 12-jarige Thijs uit Nederland. Dagblad Tubantia wijdt een artikel aan het verhaal van Tarek.

Lees verder

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday