Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Oude technologieën en machines als inspiratiebron voor kunst

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving

Hoe vertaal je de technologische geschiedenis naar iets dat tegelijkertijd boeiend en inspirerend is om naar te kijken? Met die vraag gingen Design Art Technology-studenten aan de slag.

beeld uit artikel innovationorigins.com
beeld uit artikel innovationorigins.com

In de kelders van NXP is een grote collectie aan machines en oude technologieën te vinden. Van diodes tot de eerste geheugenchips die met de hand werden gemaakt. Een goudmijn voor studenten Design Art Technology. Zij gingen voor hun afstudeerstage aan de slag met een installatie die de techniek écht laat zien en beleven. 

Een goudmijn! We zagen meteen de urgentie om dit te bewaren, al hadden we bij veel apparaten en onderdelen werkelijk geen idee wat het precies voor moest stellen. Maar hier lag de digitale revolutie in verhalen en apparaten voor het oprapen.
Florian van Zandwijk, alumnus Design Art Technology
Design Art Technology-docent Bram de Groot