Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 5: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

Story: De Droom van WinWel
Story: De Droom van WinWel
Wat zijn de highlights van deze week?


Agenda

Finals expositie ArtEZ AKI Academie voor Art & Design

Vrijdag 25 juni 2021 - zondag 4 juli 2021 | 10.00 - 20.00 uur | Enschede
Wat beweegt de nieuwste generatie kunstenaars en designers? Je ontdekt het tijdens de AKI finals. Extra mooi aan deze editie is dat ook de studenten die vorig jaar afstudeerden ruimte wordt geboden om alsnog te exposeren. Vorig jaar kon dat niet vanwege de lockdown.

Lees meer over AKI finals


ArtEZ Art & Design Arnhem Finals 2021

 - 
Zo’n 142 afstudeerders van Creative Writing, Fashion Design, Fine Art, Graphic Design, Design Art Technology, Product Design en de nieuwe Docenten Beeldende Kunst en Vormgeving presenteren hun eindexamenwerk tijdens de eindexamenexpositie op verschillende plekken in Arnhem.

Vind hier de locaties en openingstijden


ArtEZ Art & Design Zwolle finals expositie in Grote Kerk

 - 
In Zwolle bekijk je kunst en kerk vanuit een ander perspectief. Zo is de indeling niet op discipline, maar op thema. Maar het perspectief is ook letterlijk veranderd: stellages tot zes meter hoog geven een heel andere beleving en wie online kijkt kan ervoor kiezen zelf te navigeren of een vlucht per drone te nemen!

Lees meer over de finaal andere finals in Zwolle
 

Geste

Maandag 28 juni 2021 | 19.00 uur | Arnhem
Een interactieve muziektheater performance over de verleiding van muziek, groepsdruk en bakstenen.

Regel snel een kaartje voor deze final in Theater aan de Rijn

Geste | Examenvoorstelling van Annemijn Sluijs | Foto: Maonfotografie

Meer voorstellingen en exposities

Story

"Ik was twee jaar oud toen ik een koektrommel pakte en er met twee potloden keihard op ging trommelen. Tot grote ergernis van mijn moeder die me daarom op mijn vierde op drumles deed bij de plaatselijke fanfare. Ik heb altijd geweten dat ik iets met muziek moest gaan doen.” Aan het woord is Gijs van Lieshout - artiestennaam: WinWel. Op 25 juni 2021 studeert hij af aan de opleiding MediaMusic in Enschede.

Lees: De Droomshow van WinWel

Nieuws

Instagram Takeovers

Ons Instagramaccount wordt regelmatig overgenomen door studenten. Heb je de story hierboven gelezen? Dan hebben we leuk nieuws: op zaterdag 26 juni neemt Gijs van Lieshout de regie! Of hij zelf het podium pakt of dat overlaat aan zijn alterego WinWel, dat weten we nog niet. Dat het een feestje wordt om te volgen, durven we wel met zekerheid te stellen. Maar het is aan jou om dat zelf te ontdekken!

Naar onze Instagrampagina

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday