Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ-alumni Fenne Saedt en Lieneke Hulshof vormen nieuw curatorenteam Currents #9

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Docentopleidingen

Lieneke Hulshof en Fenne Saedt, beide ArtEZ-alumni Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, vormen het curatorenteam van Currents. Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland georganiseerd door Marres in Maastricht en Z33 in Hasselt. 

Studio Julius Thissen
Studio Julius Thissen

Z33 Hasselt en Marres Maastricht verwelkomen Lieneke Hulshof en Fenne Saedt als curatorenteam voor de negende editie van Currents. Het duo kiest voor een bonte, lichamelijke, tactiele en tastbare tentoonstellingservaring. Currents is te zien in Z33 van 28 januari – 13 maart 2022.

De tentoonstelling Currents wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan. De tentoonstelling vindt afwisselend plaats bij een van de twee organiserende partijen.

Currents is in negen jaar uitgegroeid tot een van de meest belangrijke platforms voor talentontwikkeling in de beeldende kunst in Nederland, België en Noordrijn-Westfalen. De afgelopen jaren hebben ruim 130 kunstenaars van 14 kunstscholen uit de Euregio deelgenomen en profiteerde een nog veel groter aantal van workshops, fondsendagen en activiteiten. Ook ca. 20 jonge curatoren gaven met het samenstellen van Currents hun carrière een stevige boost.

Het voorstel van Lieneke en Fenne zet sterk in op de begeleiding van pas afgestudeerde kunstenaars. Daarnaast richten ze hun aandacht op de manier hoe kunst bemiddeld wordt naar breed publiek, met o.m. een publiek programma.

Lees verder op z33.be