Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 4: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Muziek
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

#finalsfriday 4: de highlights van deze week
Wat zijn de highlights van deze week?


Agenda

Alexander Pielsticker
Vrijdag 18 juni | 19.00 uur | de 4de Locatie
Laat je meenemen op een reis waarin een muis vlucht voor de kok, een klein meisje de grote last van het ontwaken van de lente draagt ​​en geïmproviseerde jazzmuziek een gevoel van gewichtloosheid uitstraalt.
Te zien vanaf de 4de Locatie: het nieuwe platform waar studenten van ArtEZ Conservatorium live samen kunnen spelen vanaf verschillende locaties.

Naar het concert

KNEED
Vrijdag 18 juni | 20.00 uur | fysiek bij Speels Collectief en online
Een theatervoorstelling over statusverschil en ongelijkheid.
Je bent gevormd door je omgeving.
Welke deuken liep je op?
Poets je die weg of laat je ze zien? 

Bekijk deze voorstelling

Kunstroute: het AKI-Mupi-project
Maandag 21 juni tot en met zondag 4 juli | Enschede
Voor dit project is van ieder eindexamenkandidaat werk te zien op de gigantische wegborden (Mupi's) waardoor een kunstroute ontstaat die 24/7 open is voor bezoek! 

Kom de kunst opsnuiven in de buitenlucht!

Nederlandstalige pop met Emma Joan
Dinsdag 22 juni | 19.00 uur | online
Emma Loeffen, oftewel Emma Joan, zingt over kwetsbaarheid en zelfacceptatie, thema's die zijn ontstaan uit gebeurtenissen die haar hebben gevormd tot de vrouw die ze nu is. Haar melodieën zijn aanstekelijk en de groove met daarin subtiele elektronische sounds geeft je zin in dansen!
Emma Joan is moeilijk te vergelijken, maar denk in de richting van Trijntje Oosterhuis meets Maan of Marco Borsato meets Tabitha.

Lees meer

Meer voorstellingen en exposities

Story

De finalsexpositie van ArtEZ Art & Design Zwolle is van 1 juli tot en met 11 juli geopend voor publiek.
Als sneakpreview vertelt Bregje Hoogenbosch, studente Interieurarchitectuur, over haar finalswerk. Bregje: "In mijn afstudeerproject houd ik me bezig met het Nederlandse water. Ik kijk naar hoe het water stijgt, hoe Nederland is opgebouwd en wat de verborgenheid is in dit verhaal. We leven onder water: dat vinden we heel vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Dat wilde ik laten zien, zodat mensen zich ervan bewust zijn. Van mij hoeven wij niet duurzamer te leven. Maar ik vind het wel belangrijk om die bewustwording te creëren."

Lees 'Als je ontwerpt voor het nu, ben je altijd te laat'

Het werk van Bregje Hoogenbosch

Nieuws

Instagram Takeovers

Ons Instagramaccount wordt regelmatig overgenomen door studenten. Zaterdag 19 juni en zondag 20 juni neemt Chanel van der Veen de regie. Chanel studeert dit jaar af bij de opleiding Docent Theater in Zwolle en heeft al vaker ons account 'gekaapt'. Dat is zo goed bevallen, dat we haar maar wat graag nog een keer het verhaal laten bepalen. Aankomend weekend start het finals festival Buutvrij van Docent Theater en Chanel neemt ons mee backstage in theater Odeon!

Naar onze Instagram-pagina

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en –verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date met een tweewekelijkse agenda. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday