Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 3: de highlights van deze week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

#finalsfriday 3: de highlights van deze week
Wat zijn de highlights van deze week?


Agenda

Philosophy of the World
Maandag 14 juni | 17.00 en 20.30 uur | ArtEZ Theatrium
Schepen vergaan, verhalen blijven bestaan.
Of niet. Soms vergroot, verkleind, veranderd. Gebruikt.
Zo ontstond onze wereldgeschiedenis.
Maar wie had de pen vast?
Wie doopte die ganzenveer in dat inktpotje?

Boek nu deze voorstelling van en door Blond & Cynisch


KAPI & The Child of Silence
Maandag 14 juni |  21:00 uur | live via Facebook
Yannick Wandel studeert af als composer bij Jazz & Pop in Arnhem. Tijdens zijn finals combineert hij muziek, soundscapes, verhalen en dans en introduceert hij KAPI – een wonderbaarlijk wezen dat verschijnt als de wind en fluisteringen met zich meevoert.

Met deze link kijk je maandag mee


#sadgirltheory
Woensdag 16 juni | 15.00, 16.00 en 17.00 uur | ArtEZ Theatrium
Deze performance van Hannah Vrijenhoek gaat over vrouwen, verdriet en verzet en volgt daarbij de Sad Girl Theory van Audrey Wollen, een feministische Instagram-artiest uit Los Angeles.

Reserveer een plaats

Meer voorstellingen en exposities

Stories

In de agenda op deze pagina vind je de voorstelling Philosophy of the World, gespeeld door het collectief Blond & Cynisch van ArtEZ Toneelschool. In de story Blond & Cynisch' gezamenlijke drang tot theatermaken ontdek je wie de gezichten achter dit collectief zijn en waarom zij kiezen voor samenwerking.

Lees Blond & Cynisch' gezamenlijke drang tot theatermaken


Nieuws

Instagram Takeovers

Ons Instagramaccount wordt regelmatig overgenomen door studenten. Zaterdag 12 juni, rond 9.30 uur, pakt Jovan Smilda de regie. Jovan studeert dit jaar af bij de opleiding Docent Theater in Zwolle. Deze dag repeteert hij voor zijn voorstelling Ik wil geen hond zijn. Dikke kans dat we achter de schermen kunnen kijken! Op de site Voor de Kunst geeft Jovan in een kort filmpje een goed beeld van de voorstelling.

Naar onze Instagram-pagina

Volg ons

Alle finalspresentaties en –verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date met een tweewekelijkse agenda. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday