Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 1: The highlights of this week

  • Muziek
  • Theater
  • Docentopleidingen

ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Op onze website vind je dagelijks het laatste nieuws, nieuwe stories en actuele agenda items en iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday. 

Beeld: Anna van Kooij, HUMAN opnames Lichting2020
Beeld: Anna van Kooij, HUMAN opnames Lichting2020

Wat zijn de highlights van deze week?  

Agenda 

'Pressure cooker', eindauditie van Marnix Vinkenborg, Master Muziektheater 
zo 30 mei 2021 16:00 uur 
Treehouse NDSM 

Eindauditie van Héctor Morcillo Sánchez, student viool Klassieke Muziek
Online te bekijken!  

Nieuws 

Finals-website nu ook Engelstalig 

De finals-website www.artez.nl/finals is het hart van de finals, met daarop alle events, nieuws, studenten en stories. Handig dus dat hij vanaf dit jaar ook in het Engels beschikbaar is.  

Toneelschoolalumnus Sebastián te zien in Lichting2020-special NPO3 

Kijktip! Sebastián Mrkvicka, alumnus Toneelschool, is zaterdag 29 mei te zien in de Lichting 2020-special van HUMAN op NPO3. En hoe. Corona heeft zijn start in de theaters belemmerd, maar nu toont hij zich op het nationale podium, samen met twaalf andere acteertalenten. Vol veerkracht en energie. De jonge acteurs en performers presenteren zich aan Nederland op zaterdag 29 mei, om 23.10 uur bij HUMAN op NPO 3 en NPO Start. Lees meer. 

Beeld: Anna van Kooij, HUMAN opnames Lichting2020 

 

Stories 

Multidisciplinair afstuderen: samen naar een strakke productie 

Pim Limburg, student Docent Muziek Zwolle, studeert in juni 2021 af met een multidisciplinaire voorstelling over Sophia met muziek, theater, animatie en dans. Pim stelde zelf de 40-koppige crew samen en leidde de productie. Maar wie is Sophia? En waarom moet haar verhaal verteld worden? Lees verder. 

Pim Limburg dirigeert 

 

Net even anders: afstudeerders Docent Muziek vieren diversiteit 

Net als ieder jaar maken de vierdejaarsstudenten van de voltijd bacheloropleiding Docent Muziek in Enschede een afstudeervoorstelling. Dit jaar is de voorstelling net even anders. Letterlijk. Net Even Anders is een voorstelling voor de onderbouw van de middelbare school. Over verbonden, en toch jezelf zijn. Over hoe verschillend, en toch gelijk mensen zijn. Lees verder. 

Studenten Docent Muziek Enschede 

 

Blijf ons volgen 

Alle finalspresentaties en –verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date met een tweewekelijkse agenda. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.