Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Buma Awards voor Daan Jansen, alumnus MediaMusic en Mike Meurs, alumnus Jazz & Pop

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

De Buma Awards zijn Nederlandse prijzen die worden uitgereikt door de Stichting Buma Cultuur. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in de categorieën Multimedia, Film en Klassieke muziek. Dit jaar waren er vier genomineerden vanuit ArtEZ. Mike Meurs, alumnus Jazz & Pop en alumnus Daan Jansen, alumnus MediaMusic, verzilverden hun nominaties.

Daan Jansen, Jeroen Kuitenbrouwer en Ward Henselmans
Daan Jansen, Jeroen Kuitenbrouwer en Ward Henselmans

Daan Jansen

Daan Jansen, alumnus van MediaMusic, is werkzaam bij KH Music en won de prijs ook in 2017 en 2020 al. Samen met zijn partners Ward Henselmans en Jeroen Kuitenbrouwer werd Daan genomineerd in de categorie Beste Televisievormgeving, voor het soundlogo van de Evangelische Omroep (EO). Daarnaast werden Daan en KH Music genomineerd in de categorie Beste Originele Compositie in Podcasts, voor De Kersentuin van De Hoorspelfabriek. Beide nominaties wisten de heren te verzilveren.

De kersentuin podcast from kh music on Vimeo.

Mike Meurs

Mike Meurs, alumnus van Jazz & Pop Arnhem in de richting Compositie voor Film en Theater, werd genomineerd in de categorie Beste Originele Compositie in Korte Film voor zijn score voor Margin of Terror, een animatiefilm gemaakt door Kieran McLister. Ook hij won de Award.

Margin of Terror - Teaser from Kieran McLister on Vimeo.

Meer info?