Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Prominente rol voor alumni ArtEZ op Eurovisie Songfestival

  • Fashion
  • Muziek

Op 17 mei 2021 ging de 65e editie van het Eurovisie Songfestival van start in ons eigen Nederland. Hier bij ArtEZ wapperen we extra hard met onze vlaggetjes. Natuurlijk voor Jeangu en zijn crewlid Milaisa Breeveld, beiden oud-studenten van de Popacademie, die Nederland vertegenwoordigen op het podium. Maar ook voor Silvy ten Broeke, Diek Pothoven, Joris Suk en Tessa de Boer, allen alumni Fashion Design. Ook zij hebben een prominente rol in dit internationale festival, net als Amy van der Wel en Tony Cornelissen van de Popacademie, die zich inspanden voor de inzending van Azerbeidzjan.

Jeangu op songfestival gekleed in ontwerp Silvy ten Broeke
Jeangu op het Eurovisie Songfestival, gekleed in een ontwerp van Silvy ten Broeke. Beeld: EBU / Thomas Hanses

Silvy ten Broeke

Jeangu Macrooy, oud-student van de Popacademie in Enschede, gaat het podium betreden in een outfit van alumna Fashion Design Silvy ten Broeke. Zij ontwierp de kostuums van Jeangu en zijn crew samen met stylist Lissa Brandon. Silvy: “In ons concept highlighten we elementen van Jeangu’s Surinaamse roots. Ik ben blij als de drager mijn kleding met volle trots draagt en als die kleding zijn verhaal vertelt."

Diek Pothoven

De hele look & feel van het festival ligt bovendien in handen van Fashion Design alumnus Diek Pothoven. Als Head of Styling kleedt hij de presentators. Diek: “Ik heb een superteam van geweldige ontwerpers samengesteld: de power rangers van de Nederlandse mode. (...) De verschillende creaties zorgen voor een superspannend en verrassend beeld.” Een van die ontwerpers is het Arnhemse label MAISON the FAUX.

MAISON the FAUX

Joris Suk en Tessa de Boer zijn de oprichters van het label MAISON the FAUX en zijn beiden alumni ArtEZ Fashion Design Arnhem. Voor de tweede halve finale van het songfestival ontwierpen zij een killer dress voor presentatrice Nikki.

Amy van der Wel & Tony Cornelissen

Amy van der Wel, student aan de Popacademie en Popacademie-coach Tony Cornelissen zijn ook van de partij op het Songfestival, zij het niet voor de Nederlandse inzending. Samen met hun kleine team schreven zij het nummer Mata Hari, waarmee zangeres Efendi Azerbeidzjan vertegenwoordigt.