Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten Muziektheater maken voorstelling voor Karavaan

  • Muziek
  • Theater

Studenten Muziektheater maken voor Karavaan, buitengewoon theater op locatie, een nieuwe voorstelling. Dit keer wordt hun speel- en maakplek een boerderij. Ze gaan zich onderdompelen in de wereld van voedsel en pakken hun laarzen in om dichtbij de bron hun materiaal op te halen. Ze gaan spreken met boeren en consumenten, voedselexperts en beleidsmakers.

Emil de Jong
Emil de Jong

Onder begeleiding en in regie van Hanna van Mourik Broekman maken 13 studenten een voorstelling op het snijvlak van theater en het maatschappelijke debat rondom voedsel en eigen verantwoordelijkheid.

We zijn begonnen op locatie. In de velden van Noord Holland. We hebben gepoogd de aarde te maken om hem, op de aarde, te kunnen aanschouwen en dragen. Over twee weken spelen wij TREK, een voorstelling over onze verantwoordelijkheid omtrent voedsel. Met waanzinnige studenten van ArtEZ Muziektheater, voor Karavaan.

- Hanna van Mourik 

De voorstelling wordt onderdeel van een theatrale fietsroute (ja hij komt er weer aan!), waarbij we opnieuw stad en ommeland verbinden. Onderweg laat je je verrassen op allerlei bijzondere plekken.

Over de voorstelling TREK

Onderweg stop je bij het biologisch dynamisch tuindersbedrijf de Lepelaar in Sint Maarten voor het muziektheater TREK. Splinternieuw locatietheater over de voedselketen. Wat is de visie van een hardwerkende boer? Wat beweegt de bewust biologische supermarkt, de vleeseter, de veganist, de beleidsmaker? En wat krijg je als je al deze verschillende perspectieven samenvoegt: TREK!

Deze kraakverse voorstelling, boordevol maatschappelijk debat is onderdeel van de fietsroute Sprokkeltocht.

Over de makers

Sinds 2019 werken ArtEZ muziektheater en Karavaan samen. De opleiding richt zich op hedendaags muziektheater. Het is een theatermakers opleiding waar muziek en theater bij elkaar komen in nieuwe zelfgemaakte voorstellingen/ performances en/ of installaties.

De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door: Lisanne Helwig, Christopher van der Meer, Marlous van Noordwijk, Anne Peters, Charlotte Rackwitz, Edo Stolk, Tiffany Vicario, Siebe de Vries, Jasper Brinkman, Laura Geurts, Annemijn Sluijs, Maggie Symonds en Zola Westerhof.

Regisseur Hanna van Mourik Broekman is artistiek leider van theatergezelschap Stormkamer (voorheen TG Nomen).

Première

De voorstelling gaat op 21 mei 2021 in première.

Een coproductie van ArtEZ Muziektheater en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Dit project wordt ondersteund door Gemeente Alkmaar, FPK en Ekoplaza.