Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Alumni en docent ArtEZ genomineerd voor Buma Awards

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

De Buma Awards zijn Nederlandse prijzen die worden uitgereikt door de Stichting Buma Cultuur. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in de categorieën Multimedia, Film en Klassieke muziek. Dit jaar zijn er vier genomineerden vanuit ArtEZ!

Matthijs Kieboom. Picture by Kinga Karpati & Daniel Zarewicz
Matthijs Kieboom. Picture by Kinga Karpati & Daniel Zarewicz

De Buma Awards worden in maart toegekend voor de prestaties in het voorgaande jaar. Op 20 mei wordt bekend wie de winnaars zijn in verschillende categorieën.

Matthijs Kieboom

Matthijs Kieboom, docent Composer for Film, Game and Media bij MediaMusic, is genomineerd in de categorie Beste Originele Compositie in Korte Film. Hij schreef de score voor The Cloudmaker, van regisseur Hanna van Niekerk (geproduceerd door Hazazah/ NTR).

Mike Meurs

In dezelfde categorie is Mike Meurs, alumnus van Jazz & Pop Arnhem in de richting Compositie voor Film en Theater, genomineerd voor zijn score voor Margin of Terror, een animatiefilm gemaakt door Kieran McLister.

Daan Jansen

Daan Jansen, alumnus van MediaMusic, is werkzaam bij KH Music en won de prijs ook in 2020 al. Samen met zijn partners Ward Henselmans en Jeroen Kuitenbrouwer werd Daan genomineerd in de categorie Beste Televisievormgeving, voor het soundlogo van de Evangelische Omroep (EO). Daarnaast werden Daan en KH Music genomineerd in de categorie Beste Originele Compositie in Podcasts, voor De Kersentuin van De Hoorspelfabriek.

Koen Cramer

Koen Cramer, alumnus van MediaMusic, is genomineerd voor de New Talent Award voor zijn score voor Odds van regisseur Edwin Schaap.