Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Breed steunpakket van gemeente voor culturele sector Arnhem

Arnhem neemt opnieuw flinke maatregelen om de culturele sector tijdens de coronaperiode te ondersteunen. Na de eerste ronde in 2020 volgt nu een tweede steunpakket voor instellingen en makers.

Breed steunpakket van gemeente voor culturele sector Arnhem

Het gaat daarbij om 3 pijlers: noodhulp voor instellingen en makers, een bijdrage om veilig en verantwoord weer open te gaan en steun voor innovatie op de langere termijn. In totaal is met de bijdrage € 2,75 miljoen gemoeid.

In het PDF-bestand Arnhems steunpakket kunst en cultuur 2021 legt Gemeente Arnhem uit wat de maatregelen inhouden, voor wie ze zijn bedoeld en wanneer ze worden uitgevoerd. 

Wethouder voor cultuur Cathelijne Bouwkamp: ‘Hiermee kan Arnhem de meer dan honderd culturele instellingen, honderden makers en duizenden beoefenaars van kunst in de vrije tijd ondersteunen. Zo houden we ons diverse culturele aanbod overeind voor het moment dat we weer naar buiten mogen: musea, voorstellingen, festivals, straatevenementen en alles wat cultuur nog meer te bieden heeft.’