Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: harpiste Megan van Uffelen in de prijzen op London Young Musician of the Year concours

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Afgelopen week is Megan van Uffelen, studente harp aan de vooropleiding Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium, derde geworden op het internationale muziekconcours London Young Musician of the Year 2020-2021.

Megan van Uffelen won de derde prijs en de publieksprijs op het London Young Musician of the Year concours
Megan van Uffelen won de derde prijs en de publieksprijs op het London Young Musician of the Year concours.

De internationale jury van het concours beloonde Megan met brons – maar daar bleef het niet bij. Megan veroverde daarnaast ze de publieksprijs en speciale vermelding voor expressie. Megan: "Ik vind het echt heel gaaf, en fijn dat ik zoveel support heb gekregen. Ook vanuit ArtEZ.”

Het London Young Musician of the Year concours zoekt naar jonge muzikanten met uitstekende muzikale vaardigheden, die daarnaast een sterk karakter hebben en creativiteit laten zien in hun videorepresentaties (de muziekcompetitie vond dit jaar online plaats vanwege het coronavirus). De deelnemers zijn afkomstig van alle continenten.

 

Bekijk het optreden van Megan:

 

Bekijk Megans inzending, opgenomen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle:

 

Nog meer zien en horen? Neem een kijkje op het Instagramaccount van Megan.