Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Keuzegids masters 2021

Donderdag 1 april 2021 is de nieuwe Keuzegids masters 2021 verschenen: een overzicht van masteropleidingen in Nederland met studiebeschrijvingen, toelatingseisen, kwaliteitsoordelen van studenten en experts, informatie over baankansen en startsalarissen per vakgebied. De opleidingsinformatie op artez.nl is in lijn met de resultaten van deze meest recente versie van de Keuzegids.

Beeld: De Keuzegids
Beeld: De Keuzegids

Studentenoordelen op basis van NSE

De studentenoordelen in De Keuzegids zijn gebaseerd op de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). Daaruit selecteert Keuzegids de belangrijkste vragen. In de Keuzegids masters 2021 zijn voor hbo-opleidingen de NSE-resultaten van de enquête van 2018 gebruikt: dat zijn op dit moment namelijk de meest recente beoordelingen die beschikbaar zijn.

ArtEZ kwam in 2019 – op basis van dezelfde NSE-cijfers als nu zijn gebruikt – uit de bus als beste aanbieder van masteropleidingen binnen de categorie middelgrote aanbieders. De Master of Arts in Fine Art and Design werd bekroond met het predicaat Topopleiding: hieronder vallen de masters DAI Art Praxis, Werkplaats Typografie, Fashion Strategy en Fashion Design. Deze opleidingen behoren volgens de Keuzegids masters 2019 tot de top van het Nederlandse hbo- en wo-onderwijs.

 

Bronnen: “Keuzegids Masters 2021” en “Keuzegids Masters 2019”.