Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nieuw Geluid voor Muziektheater

  • Muziek
  • Theater

Het moderne muziektheater: hoe ziet dat eruit? En hoe klinkt het? Samen met professionals uit het werkveld onderzoekt de opleiding Muziektheater het in Nieuw Geluid.

nieuw geluid voor muziektheater

Nieuw Geluid is een laboratorium voor muziektheater, opgezet door Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en de opleiding Muziektheater. Het is een proeftuin voor spannende muzikale concepten - concepten die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar prikkelend en vernieuwend zijn en daarom verder onderzocht gaan worden. In Nieuw Geluid is de ruimte om muziektheater als genre te onderzoeken en te toetsen aan een jong publiek.

De opleiding Muziektheater biedt samen met de drie professionele gezelschappen een ‘safe space’ waarin mag worden geëxperimenteerd.”
Maarten Verhoef, artistiek leider / hoofd Muziektheater

Vanaf het schooljaar 2021/2022 gaan derdejaars studenten Muziektheater aan de slag in het lab als zangers, acteurs, muzikanten of in een andere rol waarin hun creativiteit het experiment kan verrijken.

Makers van morgen

De toekomst van het muziektheater, wordt mede bepaald door de makers van morgen die studeren bij de opleiding Muziektheater. Onderzoek is hierbij een belangrijk onderdeel, maar ook de verbinding met de beroepspraktijk. Om het muziektheater vorm te geven werkt de opleiding intensief samen met belangrijke spelers uit het werkveld. Naast dit nieuwe initiatief Nieuw Geluid zijn er elk jaar projecten met o.a. Orkater, festival Karavaan, Nijmeegse Kunstnacht, Theater Sonnevanck, Werkplaats Diepenheim en Muziektheater BOT. Met enige regelmaat werkt Muziektheater samen met DeJong&De Witte, KASKO, Via Berlin, Het Geluid Maastricht en mc KASSETT.

Meer informatie?

Of heb je interesse om je als muziektheatermaker aan Nieuw Geluid te verbinden?