Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Amsterdam Fashion Week bezoekt Benji Nijenhuis, Lichting-finalist 2020

  • Fashion

Modeliefhebbers kijken er ieder jaar reikhalzend naar uit: Lichting. Deze show zet tijdens de Amsterdam Fashion week de veertien beste graduates van de Nederlandse mode-academies in de spotlights. Benji Nijenhuis is een van de 2020 Lichting-finalisten en is afgestudeerd aan Fashion Design. Amsterdam Fashion Week bezocht zijn atelier, waar hij een inkijkje geeft in het ontwerpproces van zijn collectie Broken World and the Beast. Hoe kwam Benji's collectie tot stand? En hoe blijf je creatief te midden van een pandemie?

Amsterdam Fashion Week bezoekt Benji Nijenhuis
Broken World and the Beast - Benji Nijenhuis

 Benji Nijenhuis op amsterdamfashionweek.nl: “Het is interessant te bedenken dat de Homo Sapiens nog gevaarlijker is dan bijvoorbeeld een spinosaurus, dit is een van de allergevaarlijkste dieren die ooit heeft bestaan. Uit mijn onderzoek blijkt dat als de Homo sapiens zouden uitsterven er altijd een nieuwe soort mens zal terugkomen. Met mijn afstudeercollectie wil ik een beeld van deze post-human neerzetten. Een mens die nog gevaarlijker is en zichzelf nog beter kan beschermen tegen de elementen van een gebroken wereld. Met inspiratie uit de Franse jaren 50 couturemerken zoals Givenchy, Dior en Chanel gecombineerd met de allergevaarlijkste diersoort die ooit heeft bestaan, heb ik een nieuwe avantgarde ontworpen.”

  • Lees het hele artikel op de site van Amsterdam Fashion Week.

Nieuwsgierig naar Benji's werk?