Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Mirte Engelhard wint Cultuurprijs Arnhem 2020

  • Fashion
  • ArtEZ-prijswinnaars

Mirte Engelhard, alumna Fashion Design, sleepte de Cultuurprijs Arnhem 2020 in de wacht. Met haar werk zet Mirte zich vanuit het Arnhemse Modekwartier in voor wereldvrede en duurzaamheid.

Mirte Engelhard wint Cultuurprijs Arnhem 2020
Fotografie: Jill Boon
Ik voel me enorm verwend en erkend met het winnen van de Arnhemse Cultuurprijs. Het prijzengeld gebruik ik om tijd te kopen. Het is lang geleden dat ik echt vrij werk heb kunnen maken. Deze prijs zorgt ervoor dat ik twee maanden kan besteden aan het maken en promoten van een geheel nieuwe collectie. Jullie gaan dus van me horen!
Mirte Engelhard
Fotografie: Jill Boon

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. De Cultuurprijs Arnhem is onderdeel van de Arnhemse Uitnacht en werd dit jaar online uitgereikt. Over Mirte zei de jury: interdisciplinair, play hard - work hard, duidelijke missie, eigen signatuur, direct en dynamisch, wereldvrede en duurzaamheid, comfortabel en extravagant. 

Benieuwd naar Mirtes werk?