Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Thijs Segers winnaar HeArtfundprijs 2020

  • Beeldende Kunst
  • ArtEZ-prijswinnaars

Schilder Thijs Segers, die afgelopen zomer afstudeerde aan ArtEZ Fine Art, is de nieuwe winnaar van de HeArtfundprijs. Thijs maakt schilderijen over onderweg zijn. Over tijd, plek en over de leegte en tijdloosheid van die plekken.

Thijs Segers winnaar HeArtfundprijs 2020
Het winnen van de HeArtfundprijs voelt als het krijgen van zwembandjes: ik word niet in het diepe gegooid, maar kan een jaar rustig wennen aan mijn nieuwe bestaan als autonoom kunstenaar. Een ander voordeel is een praktisch rekensommetje: geen huur voor mijn atelier = minder werken = meer tijd om te schilderen. Want daar gaat het uiteindelijk om. Schilderen.
THIJS SEGERS

Toothless Mouth of Sunny Air - Thijs Segers

HeArtfundprijs voor jonge schilders
De Hengelose stichting HeArtpool ondersteunt ieder jaar één pas afgestudeerde beeldend kunstenaar vanAKI ArtEZ voor de periode van een jaar. Eerdere winnaars van deze prijs waren Liesbeth Piena en Nancy de Graaf. De winnaars krijgen ondersteuning in de vorm van een werkruimte (inclusief kosten voor huur, gas, water en licht) een eenmalige basisvergoeding en een maandelijkse bijdrage voor materiaalkosten. Ook is er de mogelijkheid voor advies en begeleiding bij de start van het kunstenaarschap. HeArtfund werkt samen met Woningcorporatie Welbions en in Hengelo (O)gevestigde kunstenaars. Het ondersteuningsjaar wordt afgesloten met een doorhet HeArtfund georganiseerde solotentoonstelling en een publicatie van het gemaakte werk uit de werkperiode.

De Man van het Noorden - Thijs Segers

Meer informatie over (het werk van) Thijs vind je op zijn site
Het afstudeerwerk van Thijs vind je op de akisite met afstudeerwerk 2020
Lees het artikel ‘Ik verf tot ik sterf ‘ in de Tubantia
Lees het interview met Thijs door Jegens&Tevens