Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ereplaats in BNO jaarboek voor Zwolse studenten Art & Design

  • Vormgeving
  • Architectuur en...
  • ArtEZ-prijswinnaars

De branchevereniging voor ontwerpers, BNO, presenteert aan het begin van ieder jaar de top 20 graduates van ontwerpopleidingen in het Dutch designers Yearbook. In het boek van 2020 vinden we drie studenten van Art & Design Zwolle terug: Demi Horsman van Graphic Design, Michelle Wagenaar van Illustration Design en Celine Saas van Interieurarchitectuur. Plus een vermelding voor Sophie Charlotte Ceelen van Graphic Design.

BNO Yearbook 2020

BNO heeft als doel het werk van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland te ondersteunen en te promoten. De studenten van ArtEZ passen helemaal in deze nieuwe generatie ontwerpers, die volgens de auteurs van het jaarboek “hoogst empathisch en sociaal begaan" zijn: "Ze denken aan het algemeen welzijn en stellen zich dienstbaar op.” Het werk van Demi Horsman, Michelle Wagenaar en Celine Saas kreeg een ereplaats in het overzicht van 20 bijzondere afstudeerprojecten.

Celine Saas

Ontwierp ‘Licht van Troost’, een geboortecentrum en crematorium op Texelse bodem. Op deze manier hoeven de Texelaars voor ingrijpende en diepmenselijke gebeurtenissen, zoals geboorte en uitvaart, niet uit te wijken naar de vaste wal.

Licht van Troost - Celine Saas

Michelle Wagenaar

Maakte een kinderboek over negatieve emoties. Zowel volwassenen als kinderen krijgen te maken met minder leuke gevoelens, maar bestaande kinderboeken lijken zich alleen te richten op vrolijke thema’s. BNO roemt haar fantasierijke geïllustreerde gedichten. 

Beresomber - Michelle Wagenaar

Demi Horsman

Benadrukt dat er vakkennis nodig is voor het produceren van een fysiek boek. BNO noemt haar project ambitieus en gedegen. Ze creëerde het ultieme boek, dat zowel een bloemlezing als een gids voor jonge boekmakers is. 

Streven naar het ultieme boek - Demi Horsman

Sophie Charlotte Ceelen

Wordt met haar werk Permanent Geluidsoverlast besproken in het essay van het jaarboek: “Ceelen visualiseert het fenomeen ‘Misophonia’ op effectieve wijze in luidruchtige collages.” 

Meer informatie?