Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Muziektherapielector Artur Jaschke in Editie NL

  • Muziek
  • Onderzoek

"Muziek kan stress verminderen, de stemming verbeteren en zelfs helpen bij dementie", zegt ArtEZ-lector Artur Jaschke (Muziektherapie) in een stuk van RTL Nieuws over de positieve effecten van Muziektherapie. Op 14 januari 2021 licht hij toe wat muziek voor mensen kan doen, om 18:15 uur in Editie NL op RTL 4.

Muziek activeert het brein.
Muziek activeert het brein.

"Het luisteren naar en het maken van muziek stimuleert het hele brein, waaronder executieve functies, geheugen en emoties. Doordat muziek zo'n groot deel van de hersenen stimuleert worden nieuwe verbindingen gelegd en bestaande verbindingen versterkt."

Arthur Jaschke is als lector en docent verbonden aan het lectoraat Muziektherapie en de bachelor- en masteropleiding Muziektherapie.