Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Marten Visser wint animation wildcard Nederlands Film Festival

  • Vormgeving
  • ArtEZ-prijswinnaars

Op 13 december werden tijdens de online NFF Talentdagen de Wildcards van het Nederlands Filmfonds op het Nederlands Film Festival uitgereikt. Onder de winnaars was Marten Visser, recent afgestudeerd van de ArtEZ bachelor Animation Design. Hij ontving een wildcard 'animation' voor zijn korte film HOANOE.

HOANOE: Korte animatie over de natuur, maar dan net even anders.
HOANOE: Marten Vissers korte animatie over de natuur, maar dan net even anders.

"Insecten, dieren en landschappen trekken op meditatieve wijze aan de kijker voorbij. Is het de natuur, of het bovennatuurlijke? Een kolibrie drinkt water uit een rokende vulkaan. Een lieveheersbeestje vliegt door de lucht met een kwal in zijn pootjes. Een slak beklimt een torenhoog bergmassief. Korte animatie over de natuur, maar dan net even anders."

Zo luidt de NFF beschrijving van Marten Vissers animatie HOANOE: het eindwerk waarmee hij dit jaar als animation designer. Zijn eindwerk gaat over de natuur, iets anders dan dat we het kennen, op een rustige manier vertoond. Martens scriptie is een onderzoek naar de meditatieve punten van film. Welke elementen van film kunnen zorgen dat de film als meditatie wordt ervaren?

"Ik zou wel willen weten wat de mensen nou vinden van een film die ik heb gemaakt.", geeft Marten aan op zijn ArtEZ-portfoliopagina. "De film heeft mij weer inspiratie gegeven voor eventueel een nieuwe film, dát heb ik al bereikt!" En dat komt heel goed uit, want met HOANOE won Marten een bijdrage om een nieuwe film mee te maken. Wij zijn benieuwd!

Nieuwsgierig?

Ontdek alles over Martens korte film HOANOE op zijn ArtEZ-portfolio, lees meer op de website van het NFF of bekijk zijn eigen website

Lees ook alles over de andere prijswinnaars op de website van het Nederlands Film Festival.

Tijdens het NFF waren er meer prijzen voor ArtEZ-studenten: Shanice Muntslag won de Keplerfilm Animatieprijs.